RECEPT

Hitra ‘pica‘ iz bagete

Objavljeno 09. avgust 2016 15.00 | Posodobljeno 09. avgust 2016 15.00 | Piše: S. N.

Ker včasih prija nekaj na hitro.

Sestavine

• 1 bageta (ali francoska štruca)
• 4 žlice paradižnikovega pireja
• 1 rdeča paprika
• zeleni del dveh mladih čebulic
• 190 g koruze iz pločevinke
• 225 g tunine iz pločevinke
• 120 g naribanega sira (edamec Zelene Doline ali gavda Zelene Doline)
• začimbe po želji (origano, timijan, bazilika)

Priprava

Nizek pekač obložimo s papirjem za peko in nastavimo pečico na 190 stopinj. Bageto najprej po dolžini prerežemo na pol in obe polovici, s prerezano stranjo obrnjeno navzgor, položimo na pekač.

Koruzo iz pločevinke stresemo na cedilo, speremo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Med tem očistimo in operemo papriko in zeleni del mlade čebulice. Papriko narežemo na koščke, mlado čebulico pa na kolobarje. Tunino odcedimo in razkosamo na manjše kose. Primešamo jo koruzi, čebulici in papriki ter dodamo še 2/3 naribanega sira. Polovički bagete namažemo s paradižnikovim pirejem, nato pa ju obložimo z mešanico naribanega sira, tunine in zelenjave. Po vrhu potresemo še preostali sir. Pečemo 12 minut v ogreti pečici, da se sir lepo stopi.

Pripravljeni 'pici' razrežemo na manjše kose in postrežemo.

 

Deli s prijatelji