OKUSOJEDCI

Gostilna Ribič, Ptuj

Objavljeno 28. maj 2016 12.00 | Posodobljeno 28. maj 2016 12.00 | Piše: S. N.

Na jedilnem listu se na obrežju Drave med ribami sprehajajo tudi piščanci.

Ptujski Ribič je že dolga leta sinonim za dobro kakovost na tem koncu Slovenije, kar je ob našem obisku dokazovala polna terasa ob Dravi. A dolgoletne najemnice ni več, saj je Ribič spet pod okriljem Perutnine Ptuj oziroma njene hčerinske družbe PP Gostinstvo. Medtem ko je pred dolgimi dvesto leti tu dišalo po sveže pečenem kruhu, saj je cvetela pekovska obrt, se danes po jedilnem listu med ribami sprehajajo tudi piščanci.

Začeli smo z lokalnim predstavnikom, Pullusovim sauvignonom, 2015, iz Ptujske kleti. Na nosu zelo cvetličen s kančkom grenivke, ribeza in zelenega jabolka, mile svežine je bil ravno pravšnji, da smo dočakali narezek. Samo sir so prinesli iz trgovine, vse drugo je bilo domače, tunka, pršut, slanina, salama, celo feferoni. Korektno, a za domače mesnine bi pričakovali polnejše, intenzivnejše okuse. Hobotnica v solati s šparglji je bila ravno prav začinjena, mehka in sočna, paradižnik hrustljav in sladek, šparglji pa preveč kuhani.

Tudi pri rižoti s tartufovo omako in pršutom nismo imeli preveč srečne roke pri izbiri, saj je bil riž sicer kakovosten, a razkuhan. K sreči so rižoti dodali ocvrto rukolo. Njena grenkoba je lepo povezala in dopolnila okuse, prav zaradi grenkobe pa se je krožnik lepo ujel s Pullusovim sivim pinotom, 2014. Prijetno vino z aromami rumenega jabolka je nekoliko korpulentnejše, zato je lepo pospremilo rižoto močnejših okusov.

Zmagovalec dneva je bil file smuča z zelenjavo. Krožnik je bil zaradi barv že na pogled privlačen, ko smo ugriznili v ribo, pa sta nas prevzeli njena blagost in sočnost. S polnim okusom je napolnila vsa usta, zelenjava je hrustala pod zobmi, omaka s smetano pa ju je s sladkasto-mlečnim okusom lepo dopolnila.

image
 vrsta ponudbe: gostilna
  • hrana, vino: 8
  • postrežba: 7
  • cena/kakovost: 8
  • vtis skupaj: 7,6 

Užitek smo povečali z vinom Jeruzalem Ormož, zvrstjo sauvignona in sivega pinota, 2015: sauvignon mu daje svežino, aromo paradižnikovih listov, bezga in citrusov, sivi pinot pa polnost okusa. Pomladno, lahkotno vino uglajene cvetice in lepe svežine je lepo podprlo smuča z zelenjavo.

Tudi ocvrt piščanec nam je polepšal dan: hrustljavo, sočno in okusno meso smo obrali do kosti, koruzni in ajdov ocvrtek prav tako nista bila le za okras na krožniku pa tudi krompir nam je šel v slast. Sauvignon&sivi pinot je z višjo kislino lepo opral jezik po ocvrtih zalogajih, po težini okusov pa se je ocvrt piščanec še nekoliko bolje ujel s sivim pinotom.

Limonovo pito s svežim sadjem in limonovim sladoledom smo fotografirali dlje, kot bi bilo treba, saj smo občudovali njen videz. Ne prekisla, zapeljivo osvežilna je na obrežju Drave poskrbela za ravno prav sladek zaključek kosila.

Dobro je vedeti

  • Gostilna Ribič
  • Perutnina Ptuj, PP gostinstvo, d. o. o.
  • Dravska ulica 9, 2250 Ptuj
  • Tel.: + 386 (0)2 749 06 35, 051 333 630
  • E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • urnik: Ponedeljek zaprto, od torka do četrtka in v nedeljo od 11. do 22. ure, v petek in soboto od 11. do 23. ure.
  • degustacijski meni: Ribja pojedina za dve osebi 42 evrov, mesni krožnik za dve osebi 32 evrov.
  • vinska klet: 30 etiket.






 

Deli s prijatelji