TRBOVLJE

Gostilna Martin

Objavljeno 31. oktober 2012 13.00 | Posodobljeno 31. oktober 2012 13.00 | Piše: D. M.

Posebno so pripravljeni na poroke, dobro obvladajo tudi catering, zato jih poznajo po vsej Sloveniji.

Častitljiva gostilna, v kateri gospodari družina Vodušek, je pod delavsko kolonijo Terezija v Trbovljah. Stavbo so najprej najeli, nato pa odkupili. Podjetje Gastron, d. o. o., vodi sin Tadej, še vedno pa sta trdna stebra gostilne oče Martin v kuhinji in mama Marta v strežbi. Tradicijo povezujejo s sodobnostjo, kar pomeni, da vas bo prijazno osebje s pravim čutom za gostoljubje postreglo z jedmi, ki jih narekujejo letni časi s svojimi barvami in okusi. Znani so po mesnih jedeh, tudi ribjih. So edini, ki ponujajo orehovo rezino, trboveljski kulinarični ponos. Znani so po sezonskih juhah – od špargljeve, bučkine do kostanjeve. Slastno znajo pripraviti jagenjčka, med hišne specialitete spadajo tudi piščančji medaljoni s pehtranom in zeliščni skutni štruklji, ramstek s pršutom in gorgonzolo, pečen krompir, biftek s suhimi figami, krompirjevo-mandljevi kroketi in jelenovi medaljoni z divjačinsko omako. Posebnost so sladice, zlasti torte. Njihovi recepti so dorečeni, krožniki estetski. Posebno so pripravljeni na poroke, dobro obvladajo tudi catering, zato jih poznajo po vsej Sloveniji. Imajo dva apartmaja.

Več na spletni strani www.gostilna-martin.si

  • Piščanec s pehtranom in skutnimi štruklji

Tri medaljone piščančjih prsi solijo in popečejo na maščobi. Omako naredijo tako, da dodajo belo vino, pehtran in sladko smetano, nato jo precedijo. Je zelo okusna in nežna. Štruklji so rahli in sočni, z mesom tvorijo harmonično celoto.

image
 

  • Jagenjčkove zarebrnice

Meso posolijo in popražijo na oljčnem olju. Je sočno in nadvse okusno, ker je nežno začinjeno ter rahlo podušeno. Bučke, papriko, čebulo, rezine kuhanega krompirja, mlad sir, belo vino, peteršilj in rožmarin dušijo posebej, na to položijo že podušene zarebrnice in vse ovijejo v pergament, iz katerega naredijo mošnjiček. Za deset minut dajo v pečico, segreto na 180 °C. Ko je vse gotovo, mošnjiček pred gostom odprejo, kot lahko vidite na fotografiji.

image

Deli s prijatelji