POLET

Ekspresni kalamari kot priprava na poletje

Objavljeno 16. april 2015 17.00 | Posodobljeno 16. april 2015 17.00 | Piše: L. Š.

Večina gospodinjstev, predvsem moški del, že počasi, a vztrajno odprašuje poletne kulinarične pripomočke kot so žar in ves potreben kuhinjski arzenal za obračanje mesnih dobrot pod ravno dovolj močno žerjavico.

A toplo vreme prinaša veliko več kot "mesene" užitke, saj se v poletnem času skušamo karseda pogosto odločiti tudi za kaj morskega, pa ni nujno lažjega za prebavo. Kalamari so pač klasika. Od pretirano prijaznega, kasneje nesramnega, češ, zakaj si prišel v naš lokal, istrskega natakarja, ki nas vabi na najboljše kalamare v življenju, do hitre malice oziroma pravega obroka po celodnevnem garanju na plaži, lignji na naš krožnik z vsemi predhodnimi kolobocijami prihajajo redno, precej bolj pogosto pa poleti. Tokrat smo se odločili za klasiko, ki jo bomo malček predrugačili. Pa brez skrbi, česnove majoneze ne bomo postregli na solatnem listu, tisti mojster, ki se je tega spomnil, si zasluži eno okoli ...

Recept si preberite na spletni strani Polet.

Deli s prijatelji