Edi Simčič trdi, da je triton lex vino, v katerem so domače in tuje sorte v sožitju. Gre za zvrst treh vin: po tretjino je chardonnayja, sauvignona in rebule. Edi Simčič je doma iz Vipolž v Brdih, na poti ga že spremlja sin Aleks, o katerem oče pravi: »Je moj najboljši vinarski partner.«
Triton lex letnik 2007 ima 14 odstotkov alkohola
Vino je močno strukturirano; chardonnay in sauvignon mu dajeta moč in koncentracijo, rebula, na katero kajpak vsi pravi Brici venomer prisegajo, pa svežino, pitnost, mineralnost in lokalni značaj. Zaradi podaljšane maceracije je nekoliko trpko, vinar pa mu napoveduje vsaj deset let življenja.
V restavraciji 1906 v blejskem hotelu Triglav je glavni kuhar Uroš Štefelin, ki se najraje posveča lokalnim sestavinam, a si ne more kaj, da jih v kuhinji ne bi preoblikoval in na krožniku sestavil po svoje, na novo. K Simčičevemu tritonu lex je ponudil telečji hrbet s šalotkino omako, vijoličasti krompir, telečji priželjc in spomladansko zelenjavo.