KUHANJE

Đuro: Karpačo brez popra je kot ata brez mame

Objavljeno 01. april 2014 14.30 | Posodobljeno 01. april 2014 14.30 | Piše: Da. M.

Kaj je zakuhal priljubljeni režiser.

Bučkin karpačo je Đurova najljubša jed.

Ste vedeli, da je Branko Đurić - Đuro najprej kuhar, šele nato režiser? »Nisem v trendu in ne kuham zato, ker je to zdaj in. Prva moja izobrazba je kuharska. Kasneje sem se šolal za novinarja in na koncu za režiserja,« pravi Đuro, ki je zaprisežen vegetarijanec. »No, tak, ki je ribe. Če imamo posebno ime,« pove med pripravo zdravega kosila, ki je sestavljen z njemu najljubšo predjedjo – bučkinim karpačem – in glavno jedjo, ki navdušuje njegove punce – špageti s paradižnikovo omako in škampovimi repki.

Režiser je med kuhanjem izdal, da je v njegovi kuhinji glavna začimba poper, ki seveda ni manjkal na karpaču. »Karpačo brez popra je kot ata brez mame,« pravi in dodaja, da mu je zelo ljuba tudi kurkuma, ki pa tako in tako ne deluje brez popra.

Zdravo in ekološko prav za vse

Ker je Branko Đurić - Đuro zagovornik zdrave prehrane si želi, da bi se lahko z zdravimi in ekološko pridelanimi živili prehranjevalo čim več ljudi, zato se je pridružil projektu Zdravo zame, zdravo zate, prek katerega lahko vsi pomagamo, da bo šla zdrava, ekološko pridelana in predelana hrana tudi na krožnike socialno ogroženih, ki se soočajo s pomanjkanjem osnovne dobrine – hrane.

Hrana ima namreč pomemben vpliv na naše telo in njegovo normalno delovanje. V svojem življenju zaužijemo povprečno 80 ton hrane in pijače, zato še zdaleč ni vseeno, kakšno hrano vnesemo v svoje telo.

Deli s prijatelji