KUHARSKI TEČAJ

Bi spustili Bineta v svojo kuhinjo?

Objavljeno 04. december 2014 13.00 | Posodobljeno 04. december 2014 13.06 | Piše: B. G.

Februarja prihodnje leto bo trenutno najbolj priljubljeni kuhar v Sloveniji Bine Volčič odprl svojo kuharsko šolo.

Bine pravi, da v kuhinji rad hodi po (kulinaričnem) robu, kombinira nove in nore okuse, predvsem pa vsako jed začini z ljubeznijo.

Da si želi svojo lastno kuharsko šolo, je Bine razkril že lani, pred drugo sezono šova Gostilna išče šefa. In sanje bodo čez nekaj mesecev postale resničnost, saj se odpira Kulinarični atelje, spletni portal, ki bo postal stičišče interaktivne videokulinarične skupnosti, kjer bo predajal svoje strokovno znanje v spletnih kuharskih tečajev. Ti bodo vključevali njegove raznovrstne avtorske videorecepte in videoprikaze veščin – od osnovnih do modernih kuharskih tehnik, obenem pa nasvete in navdihe za ustvarjanje v kuhinji ter obsežen izbor receptov za vsako priložnost, s katerimi bodo tečajniki ne glede na svoje kuharsko predznanje uspeli kot pravi šefi v svojih domačih kuhinjah.

Kulinarični atelje bo vseboval:

• kuharske tečaje za otroke, ki bodo »malim šefom« pojasnili prve korake v kuhinji za varno in zabavno pripravo hrane;

• sodobne trende v prehranjevanju: vegetarijanski, presni, brezglutenski, brezlaktozni itd.;

• zahtevnejše recepte, ki bodo v strokovno pomoč poklicnim kuharjem in izkušenim gostincem, ki bodo Binetove ideje in znanje lahko prenašali v svoje okolje.

Kulinarični atelje bo ob zagonu vključeval vsaj 50 videoreceptov Binetovih avtorskih jedi in več kot 30 videoveščin; od osnovnih do modernih kuharskih tehnik. »Vsebino bomo seveda sproti tudi dopolnjevali, da bo vselej kaj novega 'za v lonec',« obljublja Bine in dodaja, da lahko tečaje v obliki prednaročil zakupite že zdaj na njegovi spletni strani www.binevolcic.si. Cene se gibljejo od 19,90 evra za tri mesece do 44,90 evra za 12 mesecev.

Učil bo po vzoru šole Le Cordon Bleu

Do zdaj smo vas bili vajeni v precej strogi različici, v Gostilni so se pripravljale zapletene, natančne jedi ... Se bo težko spustiti na drugačne, nižje nivoje za preproste občasne kuharje oz. vsakdanje ljudi?

Videorecepti bodo zajemali tako zanimive jedi iz preprostejših sestavin kot tudi moderno kuharsko znanje, saj si želimo portal nameniti ljubiteljskim in tudi profesionalnim kuharjem, tako da bo vsak ne glede na svoje kuharsko predznanje resnično lahko našel ogromno zase. Kadar koli boste lahko dostopali do videoreceptov in videoveščin, si jih pogledali večkrat in ob videih recepte tudi skuhali v svoji domači kuhinji. Portal bo deloval kot nekakšen kuharski videokanal s kodiranim dostopom. Tečajniki pa bodo na ta način učenje kuhanja prilagodili svojemu prostemu času.

Bo atelje ponujal tudi rešitve za čiste osnovne kuharske veščine, kot so denimo sekljanje čebule, priprava jajc, omlet?

Definitivno, saj je vedno treba začeti na začetku. Takšne vsebine smo poimenovali »ABC kuhanja« in so nujni temelj za učenje naprej.

Boste svoje tečajnike učili na podoben način, kot so učili vas na priznani šoli Le Cordon Bleu?

Pri svojem kulinaričnem portalu mi bo v smislu podajanja znanja zelo pomagala izkušnja študija na mednarodno priznani kulinarični šoli Le Cordon Bleu v Parizu. Tam so profesorji sicer najprej vse razložili s kuharsko demonstracijo, kar bo skoraj identično videoreceptu, potem pa smo študentje vsako jed še sami pripravili in je profesor to strogo ocenil. Tudi tečajniki spletnih kuharskih tečajev bodo recepte z videov skuhali doma, z edino razliko, da ne bo zahtevnega ocenjevalca na koncu, ampak da bodo ostrili svoj okus v presojanju, kaj jim je dobro uspelo in kaj malce manj.

Za še več podobnih novic všečkajte našo facebook stran:

Deli s prijatelji