POCENI KOSILO

Barbra Drnač zakuhala turške dobrote

Objavljeno 03. junij 2013 16.10 | Posodobljeno 03. junij 2013 16.12 | Piše: Janko Mavec

Kosilo Barbre Drnač – lečna juha, porova enolončnica, piščančje prsi. Vse to za 6,59 evra.

Barbra Drnač je skuhala poceni kosilo za štiri osebe.

Barbra Drnač je novinarka in urednica spletne strani paradaplesa.si, a tudi ljubiteljica zdrave naravne hrane slovenskega izvora. Rada ima različne polnozrnate testenine, obožuje luštrek, hrana mora biti pripravljena s srcem in dušo, na krožniku pa tako oblikovana, da se nam zasvetijo oči. Barbra je kuhala s šefico kuhinje Melito Drev Bakirkaya v turški restavraciji Yildiz Han v Ljubljani.

Juha iz rdeče leče

Rdečo lečo operemo. Krompir in korenček olupimo in narežemo na manjše kose. Vse damo v posodo, zalijemo z 1 litrom vode in solimo. Kuhamo 20 minut. Pripravimo drugo posodo za kuhanje, v katero damo žličko masla. Skozi cedilo prelijemo tekočino, v kateri so se kuhali leča, korenček in krompir. Z vilicami ali žlico prepasiramo mehko kuhan krompir, korenček in lečo. Premešamo, popramo in dodamo šetraj. Kuhamo še 5 minut in postrežemo v skodelici s koščkom limone.

Porova enolončnica s korenjem

Por in korenje očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Čebulo in česen olupimo, nasekljamo in prepražimo na žlici oljčnega olja. Dodamo por in korenje ter prepražimo. Solimo, popramo po okusu in začinimo s ščepcem rožmarina. Dolijemo 0,5 dl vode in kuhamo 15 minut. Postrežemo še toplo.

Polnjene piščančje prsi

Iz piščančjih filejev narežemo zrezke, jih solimo, popramo in začinimo z meto. Čebulo in česen olupimo, nasekljamo in skupaj s špinačo ali blitvo prepražimo na olju. Na vsak zrezek položimo približno 2 žlici špinačnega polnila in ga zavijemo v zvitek. Pritrdimo z zobotrebcem in položimo na dobro pomaščen pekač. Pečemo v pečici 15 minut pri 180 °C. Prsi postrežemo s kakšno zelenjavno prilogo ali solato.

Juha iz rdeče leče (Mercimek çorbasi)

  • 1 dl rdeče leče (1 kg 5,1 €) 0,51 €
  • 1 manjši krompir (1 kg 2 €) 0,2 €
  • 2 korenčka (1 kg 1,6 €) 0,15 €
  • 1 žlička masla (1 kg 4,6 €) 0,1 €
  • sol, poper, šetraj, limona
  • skupaj: 0,96 €

Porova enolončnica s korenjem (Pirasa)

  • 200 g pora (1 kg 3 €) 0,6 €
  • 2 večja korena 0,3 €
  • 1 čebula 0,15 €
  • 1 strok česna 0,2 €
  • 4 žlice oljčnega olja 0,15 €
  • skupaj: 1,4 €

Polnjene piščančje prsi 
(Tavuk dolma)

  • 600 g piščančjih filejev (1 kg 5 €) 3 €
  • 150 g blitve (1 kg 3 €) 0,45 €
  • 1 paprika 0,18 €
  • 1 čebula 0,15 €
  • 1 strok česna 0,2 €
  • malo oljčnega olja 0,25 €
  • sol, poper, meta
  • skupaj: 4,23 € 
Deli s prijatelji