NE LE HRANA

Zagate, ki jih reši maslo

Objavljeno 30. oktober 2014 08.00 | Posodobljeno 30. oktober 2014 08.12 | Piše: M. F.

Blaži posledice udarcev, pomaga odstranjevati madeže in podaljšuje obstojnost živil.

Maslo: živilo in še veliko več.

Maslo je nedvomno vedno vašem hladilniku. Z njim je mogoče oplemenititi prenekatero jed, pomaga pa vam lahko tudi drugače.

Kako ga še lahko uporabite?

  • Ko se udarite, na udarnino položite košček masla. Preprečilo bo podkožno zgoščevanje krvi in s tem nastanek modrice.
  • Madeže kave je najlažje odstraniti z maslom. Za pol ure položite košček masla v zamrzovalnik in nato z njim premažite umazan del obleke. Oblačilo operite kot običajno, način pa je učinkovit tudi pri starih in že zasušenih kavnih madežih.
  • Če se vam je v lase zalepil žvečilni gumi, morda ne bodo potrebne škarje. Na debelo ga premažite z maslom in ga počasi s prsti potiskajte proti konicam las. Z njih bo spolzel kot namazan.
  • Če vam je pri kuhanju ostal olupljen česen ali imate košček sira, ki ga želite ohraniti, oboje, preden ju postavite v hladilnik, premažite z maslom. Njegov zaščitni sloj bo ohranil svežino ter preprečil nastanek plesni.
Deli s prijatelji