Da bi odprli kozarec vložene zelenjave ali marmelade, ne rabite izjemne moči in ne bombažne krpe. Potrebujete pa nekaj sekund in pravi jedilni pribor (nož za mazanje, vilice ali žlica s tankim držalom).
Kako ga uporabiti
- Zaprt kozarec postavite na ravno površino (mizo ali kuhinjski pult).
- Prosto roko položite na pokrov kozarca in ga pritisnite na površino.
- Sprednji del noža ali rob ročaja vilic oziroma žlice potisnite pod rob pokrova kozarca.
- Pribor zavrtite za 90 stopinj. Slišali boste značilen zvok, ki vam bo »sporočil«, da je pod pokrovček ušel zrak, zato vas vakuum v kozarcu ne bo več oviral in zlahka ga boste odprli.
Še en način
- Kozarec primite v roko.
- Trdno ga držite, z dlanjo druge roke pa močno udarite po njegovem dnu.
- Tudi v tem primeru bo značilen pok »sporočil«, da je zavoj na pokrovu popustil, zato ga boste brez napora lahko odvili ter si privoščili vsebino kozarca.