ODDIH

Odklop uma in skrbi v novem petzvezdičnem hotelu na Obali

Objavljeno 30. maj 2016 20.00 | Posodobljeno 30. maj 2016 20.00 | Piše: Da. M.

Na Obali se lahko že to poletje razvajamo v novem hotelu, ki se ponaša s petimi zvezdicami in gostom ponuja popolnoma edinstveno doživetje.

Vabljiv interjer portoroškega hotela Slovenija.

Hotel Slovenija gostu ponuja popolno sprostitev uma. V ospredju je portoroška zgodba kultivacije soli, ki sega v 13. stoletje. V Portorožu je bil to čas razsvetljenih mislecev oz. menihov benediktinskega samostana in solinarjev. Pomen in preplet obeh pa ni naključen. Menihi so s kultivacijo uma in opazovanjem ugotovili, da solinarje iz solnih polj zelo redko pestijo težave s kožo in revmatoidnimi obolenji, kljub temu da so nenehno izpostavljeni soncu. Zato so za lajšanje in zdravljenje tovrstnih tegob postopoma začeli uporabljati stranske produkte, ki nastajajo pri tradicionalni kultivaciji soli, tj. solinsko blato (fango) in slanico (aqua madre). V Portorožu se je tako s pomočjo kultivacije uma in soli razvila talasoterapija ter skozi stoletja tudi zdraviliški turizem.

K hranjenju in kultivaciji uma sodijo tudi kulinarika za možgansko moč ter dejavnosti, ki bodo gostom, zainteresiranim za to tematiko, omogočali stik s tehnikami čuječnosti ('mindfullness'), spodbujanja kreativnosti in obvladovanja stresa. Stres je eden izmed poglavitnih dejavnikov sodobnih bolezni in staranja, zato je sposobnost njegovega obvladovanja neprecenljive vrednosti pri ohranjanju zdravja in vitalnosti.

Prenovljeni hotel je tik ob portoroški promenadi in ima 144 sob. Z novim ambientom in dejavnostmi daje svojim gostom priložnost za pobeg v popolno sprostitev. Vključuje kar dve novi sredozemski restavraciji. Restavracija po izbiri z jedilnika ('a la carte') TreeTop prinaša med krošnjami portoroških borov zdrav in kreativen koncept kulinarike za možgansko moč ('brain food'). Istrian Tapas pa bo kot najsodobnejši istrski bistro v Portorožu v čudoviti atmosferi navdušil z lokalno istrsko kuhinjo na moderen način – v barvitih grižljajih. Portorož bo tako to poletje bogatejši za kar dve kulinarični destinaciji.

Odličen razlog, da o sprostitvi razmišljate že v začetku tedna, kajne? 

Deli s prijatelji