OKUSNO

Najhujše napake pri kuhanju testenin

Objavljeno: 26.02.2016 09:00Posodobljeno: 26.02.2016 09:00

Kuhanje testenin večini ne povzroča preglavic, a prav tako večina pri tem ni pozorna na napake, ki vplivajo na okus jedi.

  • Fotografija je simbolična.

Zdi se, da je kuhanje testenin povsem preprosto. A v resnici ni tako. Da bodo res okusne in take, kot morajo biti, poglejte, katerim napakam bi se po mnenju strokovnjakov morali izogniti.

Kuhanju v premajhni posodi

Pri kuhanju testenin je ključna dovolj velika posoda. Za 100 gramov testenin potrebujete liter vode. Če jih ne boste kuhali v zadostni količini vode, bodo postale lepljive in kašaste.

Nepravilnemu dodajanju soli 

Vodo je treba soliti šele, ko zavre, torej trenutek prej, preden vanjo stresete testenine. Tako bodo bolje vpile sol, zato je boste potrebovali manj, kot če bi jo dodali na začetku kuhanja, dokler je voda še hladna.

Dodajanju olja vodi

Mnogi na začetku kuhanja v vodo kanejo nekaj kapljic olja, da testenine ne bi postale lepljive. A lepljivost testenin boste preprečili z zadostno količino vode in s pogostim mešanjem. Maščobi se med kuhanjem izogibajte, sicer se zaradi nje na testenine ne bo prijela omaka.

Spiranju testenin po kuhanju

Z mrzlo vodo z njih spirate tudi značilen okus.

Zlivanju vode, v kateri so se testenine kuhale, v odtok

Slavni kuharji jo uporabijo za zgostitev omake, s katero bodo prelili testenine. Tako bo tudi vaša okusnejša in ji hkrati ne bo treba dodajati drugih zgoščevalcev.

Povezane vsebine