MADEŽI

Najboljši topilec maščobe izdelajte doma

Objavljeno 23. september 2016 09.00 | Posodobljeno 23. september 2016 09.00 | Piše: M. F.

Čeprav je prijazen do narave, madežem ne prizanaša.

Tudi doma izdelano čistilo bo kos umazaniji.

Mastni madeži, ki na štedilniku ostanejo po pripravi kulinaričnih dobrot, so prava muka za čiščenje. Res na trgovskih policah obstaja veliko čistil, s katerimi so zlahka premagljivi, a ta so agresivna tako za naravo kot za kožo. Prav zato je najbolje čistilo izdelati doma. Takega, ki je naravi prijazno, do madežev pa neprizanesljivo.

Sestavine:

  • deciliter in pol tople vode
  • deciliter in pol alkoholnega kisa
  • žlica detergenta za posodo
  • žlica in pol jedilne sode

Izdelava in uporaba:

  • Vse sestavine, razen sode, zmešajte in nalijte v plastenko z razpršilom.
  • Pretresite, da se vsebina dobro premeša.
  • Po madežih posujte malce jedilne sode in jih poškropite z mešanico za čiščenje.
  • Počakajte nekaj minut.
  • Obrišite s spužvasto gobico.
  • Če madež še ostane, ponovite postopek.
  • Splaknite površino in jo obrišite s suho krpo.

 

Deli s prijatelji