TRIK

Kako v minuti odmrzniti maslo

Objavljeno 29. november 2015 08.00 | Posodobljeno 29. november 2015 08.00 | Piše: M. F.

Zamrznjeno maslo lahko hitro in preprosto spremenite v sestavino za pecivo.

Zamrznjeno maslo lahko v minuti odtajate.

Ravno ste nameravali speči pecivo, a v hladilniku nimate masla. Dobra novica sicer je, da ga imate v zamrzovalni skrinji, slaba pa ta, da je to zamrznjeno, njegovo tajanje masla dokaj dolgotrajno. Če seveda ne poznate načina, ki vse skupaj pospeši in olajša.

Hitro in preprosto

Da bi maslo hitro odtalili in zmehčali ter bi tako iz njega lahko pripravili slastno pecivo, ne potrebujte dolgih ur, potrebujete pa maslo in kuhinjsko strgalo.

Torej: naribajte maslo na delu strgala, ki ga sicer uporabljate za ribanje sira in počakajte približno minuto. Maslo se bo zmehčalo (in ne povsem stopilo, kot bi se v sopari) ter bo pripravljeno za uporabo. Zlahka ga boste zmešali z moko, s sladkorjem oziroma s sestavino, ki je navedena v receptu.   

Deli s prijatelji