Zlasti poleti je težava še izrazitejša: zaradi visokih zunanjih temperatur se na stenah zamrzovalnika po vsakem čiščenju hitro začne nabirati led. Prostora za živila je tako vedno manj, poraba energije pa na drugi strani vse večja. Prav zato vam ponujamo tri izjemno preproste nasvete, kako težavo vsaj malce omiliti, če že ne povsem odpraviti.
Trdno zaprite živila
Da bi zmanjšali delež vlage v zamrzovalniku, ki se sicer spremeni v led, vsa živila vedno trdno zaprite. Lahko v originalni embalaži ali pa uporabite posodo z vakuumskimi pokrovi oziroma strojček za zapiranje vrečk. Iz vsake embalaže iztisnite čim več zraka.
Uporabite olje
Ko zamrzovalno skrinjo, omaro ali zgolj predalček hladilnika, ki je namenjen zamrzovanju živil, temeljito očistite, ga dodobra osušite in premažite s tankim slojem olja. Ta bo preprečil, da bi se na stenah vaša naprave začel nabirati led.
Previdno z odpiranjem
Preden odprete zamrzovalnik, razmislite, kaj boste iz njega vzeli in kje približno to je. Tako boste vrata zamrzovalnika hitro spet zaprli in preprečili, da bi se zrak v njem preveč segrel in da bi se ob ponovnem ohlajanju tvorila vlaga, ki bi na koncu v obliki ledu pristala na stenah vaše naprave.