Vroče poletje je na višku in seveda večino živil pospravljamo v hladilnik ter jih tako varujemo pred tem, da bi se pokvarila. A nekatera vanj vendarle ne spadajo. Nizamo nekaj takih, ki jim hladilnik pokvari okus ali celo skrajša rok uporabnosti.
Paradižnik
Če ga boste hranili v hladilniku, bo izgubil svojo čvrstost in svežino ter postal mehak in neokusen. Prav tako boste skrajšali njegov rok uporabnosti. Paradižnik vedno shranjujte pri sobni temperaturi.
Čebula
Tudi čebula ne spada v hladilnik. Ne samo da tvegate, da bi se v njem razvil neprijeten vonj, ki vas bo vedno znova, ko ga boste odprli, »pozdravil«, ampak se ga lahko navzamejo tudi druga živila. Prav tako čebuli vlažno okolje v hladilniku ne prija in v njem začne gniti prej kot v suhem in temnem prostoru.
Kruh
Ta se v hladilniku posuši hitreje kot pri sobni temperaturi. Za daljše obdobje ga raje shranite v zamrzovalnik, tistega, ki ga kupite za sprotno porabo, pa v za to namenjeni posodi.
Krompir
Nizke temperature škrob v krompirju spremenijo v sladkor, krompir pa zato spremeni okus. Namesto v hladilniku ga shranjujte v kleti, če te nimate, pa na najtemnejšem in najhladnejšem mestu v stanovanja, najbolje v zaboju ali papirnati vrečki.
Med
V hladilniku bo prej kristaliziral in se strdil, zato ga boste težje namazali na kruh. Med lahko hranite pri sobni temperaturi, najbolje na suhem in temnem mestom. Ne bo se pokvaril in ne izgubil hranljivih snovi.