ODPRAVA POSLEDIC

Čiščenje žara še nikoli ni bilo lažje

Objavljeno 04. junij 2016 10.30 | Posodobljeno 04. junij 2016 10.30 | Piše: M. F.

Potrebujete le alkoholni kis in rdečo čebulo.

Žar lahko očistite na povsem preprost način.

Sezona peke na žaru se je že začela. In ko se vse lepo konča, pride na vrsto manj prijetno: čiščenje rešetk ali površine, na kateri ste pripravljali dišeče jedi in kjer se kopičijo maščoba ter drugi ostanki hrane.

Te je treba odstranjevati sproti, sicer se zasušijo in jih je zato skoraj nemogoče povsem odstraniti. Na srečo obstaja način, s katerim vzdrževanje priljubljenega pripomočka za pripravo hrane ne bo več težava. 

Kaj potrebujete:

Alkoholni kis, rdečo čebulo in aluminijasto folijo.

  • Ne vročo, ampak toplo umazano površino poškropite z alkoholnim kisom. Ta bo poskrbel, da se bodo maščobe raztopile.
  • Nato s polovico čebule (najboljša bo rdeča, pomagala pa bo tudi običajna) natrite žar.
  • Na koncu vzemite aluminijasto folijo, jo zvijte v kepo in podrgnite umazanijo.

Vse, kar morate še storiti, je splakniti žar in ga do suhega obrisati. Tako bo povsem čist počakal na novo peko.

 

Deli s prijatelji