DOBER TEK

Če že pogrevate, naredite to prav

Objavljeno 08. november 2014 11.00 | Posodobljeno 08. november 2014 11.12 | Piše: M. F.

Zrezek narežite na koščke, piščanca pogrejte v opekaču za kruh, ribo pa raje pojejte mrzlo.

Juhe in različne enolončnice ob nenehnem mešanju pogrevajte na štedilniku.

Pogosto se zgodi, da pogreta hrana še zdaleč ni takega okusa kot sveže pripravljena. Predvsem zato, ker nekaterih jedi ni priporočljivo pogrevati, pri drugih pa za ta postopek veljajo nekatera pravila, ki jih nedvomno gre upoštevati. Naslednjič se izognite naslednjim napakam in vaš obed bo zato boljši, pa čeprav pogret.

  • Govejega zrezka nikoli ne pogrevajte celega v mikrovalovni pečici. Narežite ga na koščke in ga ponovno segrejte v ponvi na kančku olja.
  • Pečeno zelenjavo pogrevajte le v pečici pri nizki temperaturi.
  • Testenin nikoli ne pogrevajte v mikrovalovki, ampak vedno v ponvi z dodatkom malce maščobe.
  • Kave ne gre pogrevati. Če že, pa je idealna rešitev mikrovalovka.
  • Jajc nikoli ne pogrevajte.
  • Riba je najboljša sveže pečena, pogreta ima spremenjen okus, zato raje pojejte mrzlo.
  • Panirano perutnino zavite v aluminijasto folijo in jo pogrejte v opekaču za kruh.
  • Pica je jed, ki je ne gre pogrevati v pečici niti mikrovalovki. Položite jo v pokrito posodo in jo na blagem ognju pogrejte na štedilniku.
  • Juhe in razne enolončnice pogrevajte na štedilniku. Pri tem redkejše večkrat premešajte, tiste bolj goste pa mešajte ves čas.
Deli s prijatelji