LUNA

Lunin mlaj

Objavljeno 20. marec 2012 12.30 | Posodobljeno 20. marec 2012 12.30 | Piše: Meta Malus

Lunin mlaj, 
22. marec, četrtek, 
ob 15.37.

  • Torek, 20. marec

Današnji torek je sila pomemben: ob 1.05 je Luna napredovala v ribi, ob 6.14 se je uradno začela pomlad. Z resnim (delovnim) Saturnom tvori lep trigon, a je najbrž pomembnejše to, da ji gre na zaljubljeno, da vrti vse, ki jih količkaj zanima nežnejša plat življenja. Pustite torej čustvom na plan, ker neizpovedana ne koristijo nikomur! Do četrtka dopoldne boste vrtičkarji namenjali največ nege listnatim rastlinam, na jedilniku naj jih bo čim več, ker je med živalmi energijsko najbolj uglašena s prašiči, pa bi vam zamerila uživanje svinjskega mesa. Sploh so v telesu najobčutljivejša prebavila.

  • Sreda, 21. marec

Luna prehaja ribi. Položena v tem vodnem znamenju je najbolj naklonjena vezani besedi. Kot bi njeno pot naročili ob svetovnem dnevu poezije. Dajte si v prostih trenutkih duška na tak način! Shelley je zapisal: »Poezija je zapis najboljših in najsrečnejših ur in najboljših duhov.« Tudi dan boja proti rasni diskriminaciji je zapisan na koledarju. Na površen pogled se zdi, da slednja hitro bledi, da se nestrpnost vendarle umika pred zdravim razumom in duhom. Globlji pogled v statistike pa razkriva nekaj čisto drugega, le bolj se jo je človek naučil prikrivati in to temeljiteje izkoriščati.

  • Četrtek, 22. marec 

Tri minute pred enajsto se je Luna pomaknila v ovna, ob 15.37 se bo tu zgodil njen mlaj. Pri delu in v poslih ne gre odkrivati vroče vode, več časa namenjajmo medsebojnim odnosom, bodimo prizanesljivi drug do drugega, bognedaj kake omame, če boste kot voznik udeleženi v prometu, strupene snovi se v telesu sploh zadržujejo dlje, maček bo neizprosen! Po priporočilih setvenega koledarja se boste do sobote zvečer največ ukvarjali z rastlinami, ki jih pridelujete zaradi nadzemnih plodov. Če imate hišnega ljubljenčka iz vrst glodavcev, ga še posebno crkljajte, ker je nebesna sopotnica tem živalim najbolj naklonjena.

  • Petek, 23. marec 

Luna v ovnu danes krasno sodeluje z Merkurjem. Boljšega dneva za prodajo, nakupe in komunikacijo si res ne bi mogli želeti. Če imate sadno drevje, je čas, da okoli drevesnih debel namestite lepljive trakove, ki bodo zadržali in ulovili gosenice nekaterih škodljivcev, tudi mravlje ne bodo mogle seliti uši na drevesa. Na jedilniku pa naj bo čim več plodovne zelenjave in sadja. Saj ni treba kupovati dragih sadežev, če nimate globoko zamrznjenih ali vloženih domačih pridelkov in sadežev iz narave. Banane so med najcenejšimi, jabolka so sploh kraljevski vir vitaminov in mineralov. Uporabite jih tudi pri kozmetični negi!

  • Sobota, 24. marec 

Ob 22.43 bo Luna napredovala v bika. Naklonjena je potovanjem, kulturnim dejavnostim, tri dni bo tudi ugoden čas za oglede nepremičnin in sklepanje poslov na tem področju. Z Venero je v super odnosih, zato bo imela današnja sobota sila nežen pridih. Povečana pa je možnost vnetij v predelu žrela, ne zaupajte toploti prvih močnejših sončnih žarkov (sploh letos, ko je vreme tako muhasto) in se ne pustite presenetiti bolečemu prehladu. Do torka boste ljubiteljski in poklicni pridelovalci vrtnin in poljščin največ skrbi namenjali rastlinam s podzemnimi plodovi.

  • Nedelja, 25. marec 

Luna se pomika po biku. Najprej: ne pozabite, da je danes materinski dan, razveselite mamo z drobno pozornostjo, lahko je tudi pomoč pri katerem opravilu, povabilo na kosilo, obisk (pa seveda kakšna cvetka). V vrtu že lahko sadimo spomladanski česen in čebulček. Kar nekako pa tone v pozabo šalotka, na katero prisegajo znameniti svetovni kuharji in je bila nekdaj veliko bolj v čislih. Do dve leti jo lahko hranimo v suhem in hladnem prostoru, veliko bolj kot čebula je odporna proti čebulni muhi. V bolje založenih trgovinah s semeni jo je mogoče dobiti, poskusite, ne bo vam žal!

  • Ponedeljek, 25. marec 

Luna v biku drži roko tudi nad gobami. Se vam zdi čudno (če niste ravno poznavalec), da najbolj gobarsko ogreti že stikajo za marčnicami, mavrahi in pomladnimi hrčki? Seveda se ne boste spuščali v nevarna raziskovanja in jih iskali s priročnikom v roki. A če imate te predstavnike gozdnega mesa v malem prstu (ali poznate koga, ki vam bo oplemenitil dan s takšnim darilom) in če pomislite, da lahko namesto česna, s katerim bi jih vsebinsko in aromatično ozaljšali, uporabite čemaž, ki zdajle najbolj bujno poganja, se lotite takega kulinaričnega izziva. Testenine s takšnim prelivom so božanske.

Deli s prijatelji