NUMEROLOGIJA

2012: Vse bo po malem mikala svoboda

Objavljeno 21. december 2011 18.30 | Posodobljeno 21. december 2011 18.30 | Piše: M. V.

Vas zanima, čemu boste leta 2012 bržkone odmerili največ pozornosti?

Za zmrzljivce ne bo dovolj samo, da se bodo pozimi toplo oblekli, temveč je za ogrevanje telesa posebno koristna telovadba.

Vzemimo za zgled, da ste rojeni 12. septembra, vseeno je, katerega leta. Do svojega števila leta pridete tako, da najprej seštejete vsa števila vašega rojstnega dne brez letnice rojstva, dokler ne pridete do enomestnega števila. V tem primeru: 1 + 2 + 9 = 12; 1 + 2 = 3. Temu številu, trojki, morate prišteti seštevek števil v letu 2012, pet, kajti 2 + 0 + 1 + 2 = 5, ter seštevati števila v vsoti toliko časa, dokler ne pridete do enomestnega števila. V tem primeru je račun preprost: 3 + 5 = 8, za vas je leto 2012 leto števila osem. Poglejmo si še en primer. Rojstni dan praznujete 7. februarja, iz vašega rojstnega dne dobite število devet, kajti 7 + 2 = 9, temu prištejete petico leta 2012, torej 9 + 5 = 14, seštevate števila v vsoti, dokler ne pridete do enomestnega števila: 1 + 4 = 5, za vas je leto 2012 leto števila pet. Ko ste izračunali, v znamenju katerega števila je leto pred vami, si v nadaljevanju preberite še numerološko razlago zanj.

Leto števila ena

Prinaša oranje ledine, pobud, ki jim sledijo dejanja, začetek, rojstvo, novo(sti). Človeka spodbuja k dejavnosti, telesni in duševni. Če je leto 2012 v znamenju enice, boste v njem na najmanj enem življenjskem področju, morda na več, nekaj začeli na novo, to lahko pomeni, da se boste preselili, zamenjali službo (ali se prvič zaposlili), zakoličili novo ljubezensko razmerje ipd. Enica ponazarja dajanje pobud, vodenje, zaradi česar se vam ne bo težko postaviti na čelo kolone, vrh piramide v podjetju, skupnosti, v kateri živite, skratka na svoja pleča prevzeti odgovornost voditi druge. Leto je naklonjeno potovanjem, odkrivanju novega, širjenju obzorij. Če si že nekaj let po tihem želite korenito spremembo – preselitev, dodatno šolanje, spremembo službe itn. – zdaj je pravi čas zanjo.

Leto števila dva

Dvojka ponazarja popustljivost, spravljivost, nagnjenost k iskanju skupnega jezika, sklepanju kompromisov, partnerstvo, sožitje, mir, slogo. Leta v znamenju tega števila so navadno spokojna, zložna, tudi pasivna. V njih več dosežete, če potrpežljivo počakate na svoj trenutek, na to, da se znajdete ob pravem času na pravem kraju, kot da rinete z glavo skozi zid in po vsej sili poskušate uveljaviti svoje. Pomeni užiti sadove preteklega dela, ne pa začeti novega posla ali dejavnosti. V tem letu bržkone ne boste v središču pozornosti, a to prinaša tudi dobre plati – ne boste izpostavljeni, na prepihu. Največ boste dosegli po reku lepa beseda lepo mesto najde, ako boste ljubeči, ljubeznivi, prijazni in pozorni, tudi sočutni.

Leto števila tri

Trojka simbolizira skupino, množico, enotnost mnogih, tudi plodnost in vedrino. Če je za vas leto 2012 ubrano z njo, se lahko nadejate živahnih, mavričnih dvanajst mesecev, izpolnjenih z različnimi dejavnostmi, tudi zabavnimi pustolovščinami. Bolj kot druga leta boste družabni, tkali boste nove poslovne in zasebne vezi. Nagnjeni boste k temu, da boste optimistično zrli v prihodnost, sprejemali življenjske izzive z morebitnimi težkimi preizkušnjami vred kot priložnosti za rast in razvoj, ne pa nadlogo ali kazen. Vaša dobra volja in smeh bosta nalezljiva, zaradi česar se bodo ljudje radi zadrževali v vaši družbi. To je obdobje preizkušanja, ko naj bi igraje se preverili, kaj je za vas prav in dobro in kaj ni. Dejavnosti, razmerja idr., začeta v letu števila tri, so navadno prehodna, minljiva, namenjena uku, preizkušanju, ne pa postavljanju temeljev za prihodnost.

Leto števila štiri

Štirica podobno kot kvadrat ponazarja snovno resničnost, nekaj, kar je trdno, celo nespremenljivo. Če je leto 2012 za vas ubrano z njo, boste v njem težko kaj korenito spremenili, lahko pa se veselite, ker boste v njem imeli možnost še globlje pognati korenine na več življenjskih področjih, poslovnem in zasebnem, si utrditi položaj, stopiti pred oltar ipd. Na vaših ramenih bo precej odgovornosti in obveznosti, ki pa jih boste zmogli nositi, saj boste zbrano delali po načelu kamen na kamen – palača. Čeprav je leto pred vami prej dolgočasno kot ne, se ga lahko veselite, saj vam, na primer, obeta, da boste nagrajeni za trdo delo, lahko dobite povišico, kaj prihranite. Če boste delali marljivo in potrpežljivo, boste veliko dosegli. Pa še to: vaš čut za praktičnost bo dobil krila – postanite sam svoj mojster v hiši, pa boste naredili čudeže!

Leto števila pet

Petica pomeni nemir, koprnenje po svobodi in neodvisnosti, hlepenje po zabavi, skokih v neznano, pustolovščine. Kar nekako utrujeni od leta števila štiri, ki je za vami, si boste v letu, ubranim s petico, zaželeli malo predaha, odmik od vsakdanje rutine, kaj prijetnega, nenavadnega. Če vam bo kdo ostro postavljal meje, kaj smete in česa ne, mu boste bržkone pokazali pete. To velja za poslovna in zasebna razmerja. Petica ponazarja tudi skrivnostnost in radovednost, zaradi česar bi bili lahko v tem letu nagnjeni k preizkušanju neznanega – tvegajte, a po pameti, po nepotrebnem se ne izpostavljajte nevarnostim, kajti lahko bi več izgubili, kot pridobili. Podajte se v gore, dobesedno in v prenesenem pomenu, a ne brez varnostne opreme. V vaše življenje bi lahko vstopil nekdo, ki bi mu sicer očitali neodgovornost, neresnost, tokrat pa se vam bo zdel čudovit zagovornik svobode in svobodomiselnosti.

Leto števila šest

Šestica je po numerologiji najbolj ubrano, harmonično število. Ponazarja varnost, trdnost, tudi materinstvo. Če vam zaznamuje leto 2012, lahko pričakujete, da boste na več življenjskih področjih zapluli v mirne vode, sprejeli modre odločitve, ki bodo zaznamovale vašo dolgoročno prihodnost. Lahko bi se poročili, (znova) imeli otroka, kupili stanovanje ali hišo, ki vam postane dom, ali pa temeljito prenovili to, v katerem že živite. Ker šestica pomeni tudi ustvarjalno slo, bi lahko v prihodnjem letu prišli do izvirnih zamisli pri delu, konjiček spremenili v poslovno dejavnost ipd. Ker število v človeku krepi tudi prepričanost o tem, da on najbolje ve, kaj je prav in dobro, pazite le, da ne boste delali po načelu cilj opravičuje sredstva. Bodite strpni, napredujte počasi in zanesljivo.

Leto števila sedem

Sedmica ponazarja mistično, skri(vnos)t(n)o, čarno in čudežno, nenavadno, nekaj, kar je tako posebno, kot da ne bi bilo s tega sveta. Pomeni biti drugačen, hkrati pa imeti moč in voljo stopati po poti, ki je pred nami nihče ni prehodil. V letu, ki je ubrano s sedmico, naj bi se vprašali, kaj so vaši osebni talenti, kaj je tisto, zaradi česar ste posebni, edinstveni, nato pa temu dali krila. Obdobje je naklonjeno temu, da se vpišete v kateri tečaj, nadaljujete študij, ki ste ga nemara prekinili, širite obzorja na področja, ki je v vašem dozdajšnjem naboru znanj in izkušenj slepa pega. Poudarek je na razumu in miselni dejavnosti, ne čustvih, zaradi česar bi v letu sedmice, tudi če ste v trdni zvezi, do partnerja utegnili biti rahlo zadržani, celo hladni. Samski se najbrž ne bodo pustili osvojiti, kajti vse drugo jim bo pomenilo več kot ljubezen.

Leto števila osem

Osmica pomeni moč, vzdržljivost, otipljivost, praktičnost, vlaganje truda, moči in časa v doseganje blaginje na snovni ravni. Leto v znamenju osmice pomeni, da boste imeli veliko ambicij, ki pa jih boste s trdim delom tudi izpolnili, a le, če boste kovali načrte po pameti. Gradovi v oblakih se utegnejo razbliniti; če boste hoteli preveč, bi lahko trpko spoznali, da je kdaj bolje imeti vrabca v roki kakor goloba na strehi. Bodite previdni, vsak korak vnaprej pretehtajte, pa boste vseeno daleč prišli. Kdor je že po naravi marljiv, ambiciozen in ga tekmovalnost v poslu spodbuja k temu, da iz sebe izcedi kar največ, mu leto števila osem ne bo naporno, drugim pa utegne biti, saj v njem ne bo manjkalo ne dela ne skrbi glede denarja.

Leto števila devet

Devetica pomeni, da se en večletni cikel izteka, pripravljajo pa se temelji za novega. Če je za vas leto 2012 v znamenju tega števila, naj bi naredili nekakšno inventuro na več življenjskih področjih, dokončali, česar še niste, začeli jemati slovo od nečesa, kar je že staro, preživeto in iztrošeno, več pa vlagali v vse, kar je prestalo zob časa in se pokazalo kot dobro. Lahko tudi, da boste, končno, zbrali moč, pogum in voljo, da se začnete bojevati za svoje ideale, in to ne le z jezikom, ampak predvsem z dejanji. Trudili se boste izmojstriti se v marsičem, česar ste se lotili v zadnjih osmih letih, dejavnosti (razmerja, področja), za katera boste spoznali, da vam popolnost ni dosegljiva, pa boste pripravljeni opustiti.

Deli s prijatelji