NEČLOVEŠKO

Zdravniki poklicali policijo, tako hudih poškodb otroka še niso videli

Med pregledom so ugotovili, da se je zloraba dogajala dlje časa.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

SKOPJE – Pred dobrim tednom je v bolnišnico v Skopju s 14-mesečno hčerko prišla 20-letna K. M. Deklica Milena je bila zverinsko pretepena: imela je zlom lobanje, možganske krvavitve in zlomljeni obe nogi, bila je dehidrirana in podhranjena. Pomoč je potrebovala tudi njena mama, ki je bila polna modric in porezana po telesu. Iz bolnišnice so nemudoma poklicali policijo.
 

Tri tedne stare poškodbe


Med pregledom so ugotovili, da se je zloraba otroka očitno dogajala dlje časa. Zlomi nog so bili stari več ko dva, tri tedne, prav toliko časa naj bi bila stara tudi poškodba možganov.

Kdo je tako brutalno obračunal z deklico, še ni znano. Policija je zaslišala mater otroka takoj po obisku bolnišnice, potem še enkrat nekaj dni kasneje, a so jo na koncu izpustili. Trenutno se nahaja v varni hiši.
 

Tri zgodbe


V eni od izjav je K. M. dejala, da je deklica padla iz otroške posteljice, potem, da so ju pretepli sorodniki njenega partnerja, ki je v zaporu, tretja različica pa je, da je z njima obračunal prijatelj njenega partnerja, pri katerem je živela.

Zdravstveno stanje deklice je slabo, a je zunaj smrtne nevarnosti. Zdravniki razkrivajo, da tako hudih poškodb otroka še niso videli, zaradi njih pa bo bo verjetno imela težave s sluhom, z govorom in gibanjem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije