Zapornik je pobegnil: to je stranišče, skozi katero je ušel

Znano je, kako je srbskemu kriminalcu uspelo pobegniti iz dobro varovanega hrvaškega zapora.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Brane Piano, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Brane Piano, Delo

Zapornika, ki je pobegnil, so policisti prijeli še isti dan in ga pospremili nazaj v zapor. Gre za srbskega trgovca z ljudmi, 32-letnega Ivana Đorđevića, ki je bil nepravnomočno obsojen na štiri leta zapora.
Preberite tudi: Darko je postal legenda begov iz zapora
Zapornik iz Remetinca je v ponedeljek zjutraj pobegnil iz bolnišnice, kamor so ga pripeljali na pregled. Po neuradnih podatkih naj bi pogoltnil baterijo, zato so ga pazniki nemudoma odpeljali v bolnišnico.


Pravosodni policisti slepo verjeli zaporniku


Đorđević je v bolnišnici zaprosil, da bi šel v toaletne prostore, kar so mu pravosodni policisti večkrat odobrili. Zadnji odhod zapornika v stranišče se je končal z begom.

Odprtina v toaletnem prostoru. FOTO: RTL, zaslonski posnetek
Odprtina v toaletnem prostoru. FOTO: RTL, zaslonski posnetek
Hrvaški medij RTL Direkt je obiskal stranišče v bolnišnici, od koder je Đorđević pobegnil. V toaletnih prostorih ni oken, kar je verjetno vodilo k naivnosti policistov, ki so zaporniku večkrat dovolili, da je toaleto obiskal sam. Čeprav v prostoru ni oken, se v stranišču nahaja dva metra visoki zid, ki je povezan s stropom in se prek njega da splaziti v manjši prostor, ki služi kot shramba. Tam je zapornik našel majhno okno, skozi katero mu je uspelo pobegniti iz bolnišnice.

Preden se policisti ugotovili, da nekaj ni v redu, je zapornik že bežal po zagrebških ulicah. A ne dolgo, zvečer so ga že prijeli in noč je prespal na toplem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije