BODITE PAZLJIVI NA SEJMU

Zagreb vabi, a Slovencem kradejo avtomobile

Zagreb vabi na predpraznični sejem, a lahko ostanete brez vozila.
Fotografija: Zagrebški adventini sejem je lani obiskalo okoli 180.000 ljudi. FOTO: Promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Zagrebški adventini sejem je lani obiskalo okoli 180.000 ljudi. FOTO: Promocijsko gradivo

Predpraznični sejem v hrvaški prestolnici so že pred časom obiskovalci označili za najlepšega v Evropi, in ker je skoraj na dosegu roke, je dobro obiskan tudi z gosti iz Slovenije. Toda pozor! Če potujete v Zagreb z novim audijem ali volkswagnom, se vam lahko zgodi, da boste s polnimi vrečkami nakupljenih daril obstali pred praznim parkirnim mestom, kjer ste prej pustili vozilo.


Avto izginil v nekaj minutah

Čeprav je kar nekaj parkirišč po Zagrebu varovanih in s tem tudi cenovno dražjih, tam avtomobili izginejo v nekaj minutah. »S partnerico sva šla v Zagreb in parkirala vozilo na varovanem parkirišču. Naslednji dan ga tam ni bilo več,« nam je zaupal naš neimenovani, a zanesljivi vir, ki v tem trenutku proti domu potuje z vlakom. »Varnostnik na parkirišču mi je dejal, da je naredil obhod četrt ure pred tem, ko je moje vozilo izginilo, in ni opazil nič posebnega.«


Odklepajo z brezžično povezavo

Po naših informacijah avtomobilski tatovi uporabljajo brezžično povezavo s centralnim odklepanjem novejšega vozila prek prenosnega računalnika, ki ga porinejo pod vozilo. V nekaj trenutkih je vozilo odklenjeno in ga je celo moč vžgati ter se z njim mirno odpeljati s parkirišča. V bližini teh varovanih parkirišč so skrite mehanične delavnice, kjer skupina izurjenih mehanikov ukradeno vozilo v slabi uri in pol razstavi na posamezne dele, ki jih nato preprodajo. Med vozili, tako nam je povedal naš vir, so najbolj priljubljeni VW passati in VW golfi najnovejše serije ter opli, izogibajo pa se škodam, ki jih je menda najtežje odkleniti in odpeljati. 


Ste opazili kaj zanimivega? Pišite nam, dodajte fotografijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije