MORILEC

Zabodli so jo v parku

Prijeli krvnike najstnice Jodie Chesney. S fantom in prijatelji je poslušala glasbo.
Fotografija: Jodie je s prijatelji in fantom poslušala glasbo. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Jodie je s prijatelji in fantom poslušala glasbo. FOTO: Fb

LONDON – Pred sodnika je stopil 20-letni hrvaški državljan Manuel Petrović s stalnim naslovom v londonski četrti Romford. Pred kraljevim sodiščem Old Bailey se bo zagovarjal zaradi umora 17-letne Jodie Chesney, ki je bila z nožem zabodena 1. marca. Zaslišali so tudi 16-letnika, ki se bo prav tako zagovarjal zaradi umora. Pred sodnikom je jokal.
Jodie je s prijatelji in fantom poslušala glasbo. FOTO: Fb
Jodie je s prijatelji in fantom poslušala glasbo. FOTO: Fb

Petrović je po zaslišanju ostal v priporu, sojenje pa bodo začeli 2. septembra. Policija v Angliji in Walesu trenutno izvaja obsežno akcijo, da bi preprečili napade z nožem, zaradi katerih je zgolj letos umrlo že 39 ljudi. Jodie je bila zabodena v hrbet, medtem ko je s prijatelji in fantom v parku Harold Hill poslušala glasbo. Umrla je na kraju napada, motiv pa ni znan. Petrovića so aretirali v četrtek v Leicesterju in ga obtožili v zgodnjih urah v nedeljo. Mladoletnik je stopil pred sodnika, zdaj pa je v priporu v domu za mladostnike.


Policija ima v priporu še enega 18-letnika, ki ga prav tako sumijo povezave z zločinom. Skupno so oblasti v nedeljo priprle štiri ljudi – poleg 18-letnika še 50-letnega moškega, 38-letno žensko, oba iz Londona, in 17-letnega fanta, ki jih sumijo, da so pomagali napadalcu. Primer je zelo nenavaden prav zaradi pomanjkanja motiva. Še zdaj, ko so prijeli domnevne storilce, ta ostaja nejasen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije