VOJAŠKA PARADA

Z dronom poskusili ubiti predsednika

Vodjo Venezuele Nicolasa Madura napadli med govorom na vojaški paradi.
Fotografija: Foto: Reuters
Odpri galerijo
Foto: Reuters

CARACAS – Med vojaško parado ob 81-letnici ustanovitve venezuelske vojske na eni glavnih avenij v Caracasu je bilo v napadu na venezuelskega predsednika Nicolasa Maduro ranjenih sedem vojakov. Na posnetkih kamer je videti Maduro, ki je med govorom umolknil in pogledal kvišku, potem je strahovito počilo.

Predsednika so takoj prepeljali na varno, kmalu zatem pa je v televizijskem nagovoru sporočil, da je bil tarča poskusa atentata. »Ne dvomim, da za tem stoji skrajna desnica in Juan Manuel Santos (predsednik Kolumbije, op. p.). Hoteli so me umoriti,« je izjavil Maduro, ki je povedal tudi, da preiskava poteka in da so nekaj odgovornih že prijeli. Po njegovem je šlo za obupani poskus venezuelske opozicije, da se ga znebi, če se ga že z volitvami ne more; maja je namreč dobil nov šestletni mandat. Opozicija trdi, da ga je nemogoče odstraniti z oblasti, ker obvladuje vso ključno medijsko infrastrukturo in vlada z železno roko.
V Kolumbiji vse očitke zavračajo.


Predsednik je osredotočen na krst svoje vnukinje Celeste, ne pa v strmoglavljanje tujih vlad,« naj bi za medije povedal neimenovani vir iz Santosovega kroga. Odgovornost za napad je prek twitterja prevzela neznana skupina »venezuelskih vojaških in civilnih domoljubov, lojalnih venezuelskemu ljudstvu, ki poskuša rešiti demokracijo v državi pod diktaturo«. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije