DROGE

VIDEO: Razbili kriminalno mrežo, sodelovali tudi Slovenci

V hrvaški prestolnici so predstavili podrobnosti mednarodne kriminalistične preiskave.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

ZAGREB – Med novinarsko konferenco so hrvaški policisti, ki so se jim pridružili kolegi iz Slovenije, Avstrije in Nemčije ter predstavniki Interpola, pokazali posnetek ene najzahtevnejših akcij v zgodovini hrvaške policije, med katero so po več kot enoletnem sodelovanju pred dnevi v pristanišču na Reki zaplenili sto kilogramov kokaina.

Kokain je bil skrit med 20 tonami kovinskih odpadkov, ki so prispeli na Hrvaško iz Paname v ladijskih zabojnikih.



Od začetka akcije leta 2017 so skupaj prijeli 13 članov balkanskega in kolumbijskega narkokartela. Med prijetimi je tudi t. i. hrvaški Escobar Stjepan Prnjat, osumljen, da je vodil kriminalno združbo, ki je tihotapila drogo iz Južne Amerike v EU.

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) Prnjata, ki je v Italiji odslužil skoraj 11-letno zaporno kazen, na Hrvaškem pa mu trenutno sodijo zaradi pranja skoraj 14 milijonov evrov, sumi, da je od lanskega januarja do marca na področju Hrvaške, Slovenije in drugih članic EU organiziral kriminalno združbo, s katero je povezal ostale osumljence, da bi tihotapili kokain v države EU in ga prodajali po ceni od 21 do 33 tisoč evrov za kilogram.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije