BOMBE

V Teksasu mori serijski bombaš

Tokrat je odjeknilo pri dostavljavcu pošiljk. Doslej sta dve osebi umrli, štirje so bili huje ranjeni.
Fotografija: FBI išče sledi na kraju eksplozije. FOTO: AP
Odpri galerijo
FBI išče sledi na kraju eksplozije. FOTO: AP

AUSTIN – V obratu dostavljavca pošiljk FedEx v predmestju San Antonia v ameriški zvezni državi Teksas je eksplodiral paket, v katerem so bili žeblji in šrapneli. K sreči je bil lažje ranjen le en član osebja. Paket je razneslo na tekočem traku, in sicer nekaj pred pol prvo uro zjutraj.
Anthony Stephan House je umrl doma.
Anthony Stephan House je umrl doma.

Paket bi morali dostaviti v Austin, kjer je serijski bombaš doslej napadel že štiri družine. V zadnjih tednih so eksplozije vzele dve življenji, štiri osebe so bile ranjene. Policija je že opozorila meščane, naj se ponoči raje zadržujejo doma, medtem ko iščejo povezave med vsemi tremi bombami, ki so odjeknile ta mesec. Šef policije Brian Manley je povedal, da imajo opravka s serijskim bombašem, ki je očitno zelo spreten. Zadnja bomba naj bi zahtevala veliko več spretnosti za izdelavo kot prejšnje.
Draylen je bil star komaj 17 let.
Draylen je bil star komaj 17 let.

Napadi so se začeli 2. marca, ko je nekaj pred sedmo uro zjutraj v eksploziji paketa na domu umrl 39-letni Anthony Stephan House. Deset dni pozneje je ob približno istem času umrl 17-letni Draylen Mason, ženska pa je bila huje ranjena. Istega dne je bila v eksploziji paketa hudo ranjena tudi 75-letna Esperanza Herrera, ki je obiskala svojo mamo. V nedeljo, 18. marca, ob pol devetih zvečer sta bila v Austinu hudo ranjena dva moška, stara 22 in 23 let. Bombo sta aktivirala, ko da sta med hojo ali vožnjo s kolesom premaknila žico, napeto čez pot.
FBI išče sledi na kraju eksplozije. FOTO: AP
FBI išče sledi na kraju eksplozije. FOTO: AP

Policija še ne pozna motiva za napade, so pa razkrili, da med eksplozivi obstajajo povezave. »Prvi trije napadi so bili tarčno specifični, četrti pa naj bi zadel naključnega mimoidočega. Očitno je osumljenec spremenil taktiko.« V prvih treh napadih so umrli dva temnopolta moška in ženska latinskega rodu, zato so sumili, da gre za rasističen napad. Temnopolti žrtvi sta se poznali, oba sta bila aktivista v lokalni temnopolti skupnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije