GROZLJIVO

V jagodah so našli igle

Avstralske oblasti ponujajo nagrado za podatke o storilcih.
Fotografija: Igle v jagodah so nepredstavljiv zločin. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Igle v jagodah so nepredstavljiv zločin. FOTO: Facebook

SYDNEY – Avstralske oblasti izvajajo obsežno preiskavo, potem ko so v jagodah na policah prodajaln našli šivalne igle. Do zdaj so nevarne plodove odkrili že v šestih državah, kar je sprožilo precejšen preplah. V bolnišnici se je znašel moški, ki je pojedel jagodo z iglo. Več znamk jagod so že odpoklicali, medtem ko so jih trgovci z Nove Zelandije preventivno prenehali prodajati.
Sumijo, da zločin posnemajo na vseh koncih celine. FOTO: Facebook
Sumijo, da zločin posnemajo na vseh koncih celine. FOTO: Facebook

Avstralski minister za zdravje Greg Hunt je odredil uradu za varnost hrane v Avstraliji in na Novi Zelandiji, naj primer temeljito prouči. »To je zelo zlobno kriminalno dejanje in napad na javnost,« je prepričan Hunt. Prve primere nevarnih jagod so našli minuli teden v Queenslandu, nato so se pojavile v Novem Južnem Walesu, Viktoriji in drugje. Policija in nekateri prodajalci so prepričani, da gre za posnemovalce.

Zaradi praznih polic so prizadeti pridelovalci jagod. FOTO: Ap
Zaradi praznih polic so prizadeti pridelovalci jagod. FOTO: Ap

Lokalna vlada v Queenslandu je ponudila 62.000 evrov nagrade za informacije. »Kako bi lahko oseba pri zdravi pameti želela ogroziti dojenčka, otroka ali kogar koli s tako groznim dejanjem?« se sprašuje premierka Annastacia Palaszczuk. Vodstvo združenja gojiteljev jagod sumi, da je dejanje izvedel nezadovoljen uslužbenec, a policija opozarja, da je za tovrstno ugibanje še prezgodaj.

Doslej so našli igle v šestih znamkah jagod: Berry Obsession, Berry Licious, Love Berry, Donnybrook Berries, Delightful Strawberries in Oasis. Uporabnikom svetujejo, naj vsak sadež pred zaužitjem pregledajo. Preplah bo zagotovo negativno vplival na industrijo jagod. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije