USODEN TRAKTOR

FOTO: Huda nesreča Slovencev na Hrvaškem

Zgodilo se je na avtocesti pri kraju Jastrebarsko, v smeri iz Zagreba proti Karlovcu.
Fotografija: FOTO: JGZ Karlovec
Odpri galerijo
FOTO: JGZ Karlovec

KARLOVEC – V prometni nesreči, ki se je danes okoli poldneva zgodila na hrvaški avtocesti med Zagrebom in Karlovcem, pri Jastrebarskem, je umrl sedeminpetdesetletni slovenski državljan, voznik tovornega vozila – vlečne službe, njegov 45-letni sopotnik v vozilu pa je utrpel hude poškodbe. Zdravniki v zagrebškem kliničnem centru Dubrava se borijo za njegovo življenje.

Po poročilu hrvaških policistov, ki so obravnavali eno najhujših prometnih nesreč v zadnjem času na omenjeni avtocesti v smeri proti morju, je na vozili vlečne službe počila pnevmatika. Zaradi tega je veliki traktor, ki sta ga prevažala, prevozil kabino tovornjaka, v razbitinah, kjer je bilo težko kar koli prepoznati, pa sta ostala pokojni voznik in hudo poškodovani sovoznik.

Po trditvah preiskovalcev je pravi čudež, da je sopotnik preživel, saj je kabino prevozil in jo popolnoma uničil devettonski kmetijski traktor, v katerem naj bilo bilo še vsaj tono različne opreme. Ob tem je tudi sreča, da v nesreči ni bilo še drugih žrtev, saj na omenjenem odseku le redko kdo pelje pod 130 kilometrov na uro.

Od kabine, v kateri sta bila Slovenca, ni ostalo nič, voznik je umrl, sopotnik pa utrpel hude telesne poškodbe.  FOTO: JGZ Karlovec
Od kabine, v kateri sta bila Slovenca, ni ostalo nič, voznik je umrl, sopotnik pa utrpel hude telesne poškodbe.  FOTO: JGZ Karlovec


Po trditvah očividcev so se težave Slovencev začele med vožnjo iz Zagreba proti Karlovcu, v bližini Jastrebarskega. Najverjetneje je zaradi teže tovora na vozilu vlečne službe počila sprednja leva pnevmatika. Nekoliko ga je zaneslo levo in voznik ni več mogel nadzirati tovornjaka, ker se je odpel traktor, ki je nato pod seboj povozil kabino, da se je ta enostavno pogreznila v zemljo. Pred tem se je tovornjak ustavil pri drogu javne razsvetljave, kar je sprožilo silovit nalet traktorja, ki se je zaustavil nekaj metrov naprej.

Če ga ovira ne bi zadržala, bi bila katastrofa najbrž še hujša. Do mesta nesreče so kmalu prispeli gasilci in reševalci iz Karlovca, ki so sopotnika, ki je bil hudo poškodovan, prepeljali na zagrebško kliniko. »Prizor je bil grozen, saj od tovornjaka ni ostalo praktično nič. Traktor je vse zdrobil in se na srečo ustavil ob vmesni ograji, kajti v nasprotnem bi bilo zelo hudo, če bi nenadzorovano letel proti ostalim vozilom, tako osebnim kot avtobusom«, je za portal 24sata.hr povedal eden izmed voznikov, ki so se v času nesreče peljali po avtocesti A1.

Zaradi nesreče je bila dalj časa zaprta omenjena izjemno tranzitna hrvaška avtocesta, iz Hrvaškega avtocentra pa so sporočili, da so šele po štirih urah sanirali kraj nesreče. Umrlega slovenskega voznika so s pogrebnim vozilom odpeljali v zagrebški zavod za sodno medicino in kriminalistiko, kjer bodo poskušali ugotoviti vzrok smrti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije