Tragična nesreča, 35-letnik umrl na Petri

Italijana pomendrala skala. Petra se spopada z vse več težavami.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela

Prijetno potovanje, začinjeno s številnimi turističnimi ogledi, se je sprevrglo v strahotno tragedijo. Italijana je na ostalinah Petre v Jordaniji podrla skala, zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Italijanski turist je življenjsko pot končal v Petri. FOTO: Guliver/getty Images
Italijanski turist je življenjsko pot končal v Petri. FOTO: Guliver/getty Images
Zgodilo se je v ozkem prehodu v zgodovinskem središču, ki mu zaradi barve kamna pravijo tudi Rožnato mesto, nesrečnega 35-letnika, ki si je znamenitosti ogledoval s tremi prijatelji iz domovine, pa so nemudoma obkrožili številni turisti in mu želeli pomagati, a so reševalci lahko le potrdili smrt. Za zdrs skale je bilo najverjetneje krivo obilno deževje, ki je Petro zalilo v sredo, domnevajo jordanske oblasti, ki so že odredile preiskavo dogodka; policija je po neuradnih podatkih že izključila možnost, da bi skalo nekdo namerno potisnil proti številnim obiskovalcem.

Petra, osrednji simbol Jordanije, se zadnja leta po podatkih iz Wikipedije spopada s številnimi težavami: slabo vzdrževane antične strukture propadajo, grozi tudi erozija zaradi poplav, deževnica neustrezno odteka, skrb vzbujajoče pa je tudi vse večje število obiskovalcev, ki jih od Petrine uvrstitve na Googlove zemljevide in pokritosti z internetom na znameniti arheološki atrakciji kar mrgoli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije