TEŽKA ODLOČITEV

Srce parajoče: izbrati morata, katero hčerko bosta rešila

Mama je odločena, da bo rešila obe dvojčici.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

DALIAN – Enajstmesečni dvojčici Ma Ju in Ma Rui iz Kitajske sta pred šestimi meseci zboleli. Diagnoza je bila strašna: akutna limfoblastna levkemija. Njuna mati (40) je nato prejela še eno strašno novico. Zdravniki so ji rekli, naj pripravi 600 tisoč juanov (okoli 76.600 evrov), kar je astronomska vsota zanjo in za njenega partnerja Ma Šinčianga.

V poskusu, da bi zbrala denar, sta obupana starša prodala svojo hišo za okoli 300 tisoč juanov (okoli 38.300 evrov), a to je le polovica potrebnega denarja. »Nekateri so mi rekli, naj se odpovem eni od njiju, drugi so namignili, da bi morala pustiti zdravnikom, da žrebajo, vendar moram rešiti obe moji deklici,« je odločena mati, ki ima še 14-letno hčerko.

V zadnjih petih mesecih sta za zdravljenje dvojčic zapravila okoli 250 tisoč juanov (okoli 32 tisoč evrov), pred kratkim pa so ju zdravniki obvestili, da je zdravstveno stanje deklic nestabilno. Mama bi ju zato rada odpeljala v Peking v boljšo bolnišnico. Denar za družino so, potem ko je zgodba prišla v javnost, začeli zbirati prijazni ljudje. Do zdaj so darovali okoli 40 tisoč juanov, kar pa je veliko premalo. Če bodo deklicama presadili kostni mozeg, bo treba odšteti od 800 tisoč do milijon juanov za vsako od njiju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije