UBILA BIVŠEGA MOŽA

Sadil krompir in našel lobanjo umorjenega

Rusinja je možu priznala uboj prejšnjega moža. Najdbo je prijavil policiji in si morda s tem rešil življenje.
Fotografija: Lobanja v krompirjevi gredici
Odpri galerijo
Lobanja v krompirjevi gredici

OMSK – Nič hudega sluteč vrtnar je v vasici Luzino v sibirski regiji Omsk sadil krompir. Med kopanjem zemlje je naletel na nekaj trdega in z grozo izkopal človeško lobanjo. Pretresen je svojo najdbo pokazal ženi, ta pa mu je mirno pojasnila, da so to skoraj zagotovo ostanki njenega prvega moža, ki ga je pred dvema desetletjema pokončala s sekiro in pokopala. Danes 60-letna ženska je možu vse skupaj priznala, nato pa mu naročila: »Vse skupaj zakoplji nazaj in na celotno stvar pozabi. Policiji ne bova ničesar povedala.« Pretreseni možakar je preslišal njena navodila in poklical može postave.

Žena pojasnjuje, kako je izvedla zločin.
Žena pojasnjuje, kako je izvedla zločin.

Ženska mu je nato povedala, da je njen prvi mož umrl pred 21 leti, da ga je udarila s sekiro, ko je prišel pijan domov in jo začel pretepati. Moški je bil star 52 let, njegovo telo je razkosala in ga pokopala na gredi za krompir. Nato se je pretvarjala, da je odšel na delo in se ni več vrnil domov. Novi mož je še malo kopal in našel še druge kosti pokojnika.

Odzvali so se predstavniki Ruskega preiskovalnega komiteja, ki so zadolženi za najhujše zločine. Natančno jih je vodila skozi sosledje dogodkov pred dvema desetletjema, pokazala jim je, kako je moža razsekala. Policija je temeljito prekopala vrt in našla preostale kosti. Sodnik je medtem ženski odredil hišni pripor. Grozi ji največ deset let zapora zaradi uboja. »S sajenjem krompirja si je novi mož najverjetneje rešil življenje,« je dogodke komentiral eden izmed domačinov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije