KANIBALIZEM

Psihiatri trdijo, da je Natalija normalna, a je pojedla 30 žensk

V kozarcih so bili v kisu vloženi človeški ostanki.
Fotografija: Ruska kanibalka je duševno popolnoma zdrava. Foto: facebook
Odpri galerijo
Ruska kanibalka je duševno popolnoma zdrava. Foto: facebook

KRASNODAR – Razvpita ruska kanibalka, 42-letna Natalija Bakšejeva, ki je skupaj z možem, 35-letnim Dmitrijem Bakšejevim, najverjetneje pojedla okoli 30 žensk, je normalna. Tako je nedavno ugotovil medicinski tim, ki so ga sestavljali zdravniki s psihiatričnega oddelka Nacionalnega raziskovalnega medicinskega centra Serbski.
Morilski par so aretirali oktobra lani kot glavna osumljenca za umor ženske iz Krasnodarja na severozahodu Rusije. Ujeli so ju povsem po naključju, potem ko je skupina gradbenih delavcev našla mobilni telefon s posnetki, na katerih je bilo videti Dmitrija s človeško dlanjo v ustih.

Policija je izsledila lastnika telefona in preiskala njun dom, ki stoji na območju ruske vojaške akademije, ter odkrila ostanke umorjene ženske. V steklenih kozarcih so bili v kisu vloženi človeški ostanki, par pa je imel v zamrzovalniku nekaj še neidentificiranih delov človeškega telesa. Spravljeno sta imela celo dušeno človeško meso.
Med srhljivimi najdbami so bili ostanki zadnje žrtve, 35-letne Elene Vašruševe. Po poročanju ruskih medijev je par užival človeško meso od leta 1999.

Zakonca sta v zaporu ločena in drug z drugim ne moreta priti v stik. Natalija je med zaslišanji priznala, da je skupaj z možem ubila in pojedla najmanj 30 žensk. Kasneje sta priznanje zanikala, zdaj vztrajata, da sta ubila le natakarico Eleno.
Nekatere žrtve naj bi našla na spletnih straneh za zmenke. Ruske oblasti zatrjujejo, da za zdaj ni nobenih dokazov, da gre za množični umor, a preiskava še poteka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije