POKOL

Pod streli umrla 7-članska družina

Avstralska policija je razkrila, da so med žrtvami tudi štirje otroci.
Fotografija: Policija v bližini kraja tragedije
Odpri galerijo
Policija v bližini kraja tragedije

PERTH – Avstralijo pretresa smrt sedemčlanske družine, v njej so bili štirje otroci, ki so jo našli ustreljeno na kmetiji na jugozahodu celine. To je najhujši množični poboj s strelnim orožjem v zadnjih 22 letih. Otroci so umrli z mamo in starimi starši. Tri generacije iste družine so se v vas Osmington, ki ima manj kot 700 prebivalcev, preselile leta 2015, da bi se ukvarjali s sadjarstvom. Policija ni komentirala, ali je šlo za umore in samomor storilca, je pa povedala, da osumljenca ne iščejo.
Na posest je prišla pred svitom, potem ko je prejela telefonski klic. Predstavnik policije Chris Dawson ni razkril, kdo je poklical. Trupli dveh odraslih oseb so našli pred hišo, drugi so bili v njej. »Policija preiskuje grozljiv incident,« je povedal na novinarski konferenci. »Tragedija bo nedvomno pustila trajen pečat na vseh prizadetih in celotni skupnosti.« Prav tako ni razkril imen in starosti žrtev.
Policist Chris Dawson je bil redkobeseden. FOTO: AP
Policist Chris Dawson je bil redkobeseden. FOTO: AP

Najhujši strelski pohod je Avstralijo pretresel leta 1996, ko je v Tasmaniji strelec pokončal 35 ljudi. Takrat so uvedli strožjo zakonodajo za posest orožja. Ta poteza se je izkazala za zelo uspešno, saj od takrat ni bilo množičnega streljanja na celini. Kmetje lahko posedujejo orožje, saj z njim odganjajo in ubijajo škodljivce ter ranjeno živino. Avtomatsko in polavtomatsko orožje pa sta prepovedani. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije