NEVERJETNO

Pilot čudežno preživel strmoglavljenje

Luping izvajal prenizko in s premalo hitrosti. Poleta se ne spominja.
Fotografija: Trenutek pred katastrofo
Odpri galerijo
Trenutek pred katastrofo

LONDON – V Angliji sodijo pilotu Andyju Hillu, ki se zagovarja zaradi uboja iz malomarnosti. Leta 2015 je njegovo starodobno letalo hawker hunter po ponesrečeni zračni akrobaciji strmoglavilo na avtocesto A27 na zahodu Sussexa. Hill je z letalom iz 50. let poskušal izvesti luping, a ni imel dovolj višine in hitrosti, zato je zgrmel na tri vozila, umrlo je 11 ljudi.

Silovita eksplozija na letalskem mitingu
Silovita eksplozija na letalskem mitingu
Tožilec je prepričan, da je bila nesreča izključno posledica pilotove napake, prav tako naj ne bi poskušal preusmeriti letala, ko je bilo že jasno, da bo strmoglavilo. Hill je strmoglavljenje čudežno preživel, a pravi, da se ne spominja, kaj se je dogajalo.


Udeleženci letalskega mitinga so se ob eksploziji razbežali na vse strani. Pilotovo življenje je viselo na nitki, zato so ga dali v komo. Srečo je imel, da ga je s sedežem katapultiralo proč od plovila, ko je to eksplodiralo.

Njegov zagovornik je zgrožen nad obtožbami. Po njegovem ni šlo za malomarnost, ne nazadnje tudi ni smiselno, da se pilot ne bi želel rešiti. Očitno so mu druge težave onemogočile vsakršno manevriranje. Sojenje bo predvidoma trajalo osem tednov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije