NEMČIJA

Največji zabaviščni park po požaru spet odprt

Vzrok požara še ni znan.
Fotografija: Požar na srečo ni terjal smrtnih žrtev. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Požar na srečo ni terjal smrtnih žrtev. FOTO: Reuters

STUTTGART – Največji nemški zabaviščni park Evropa je danes ponovno odprl svoja vrata, potem ko je v soboto zvečer v enem izmed skladišč izbruhnil večji požar in popolnoma uničil eno izmed vodnih atrakcij. S plameni se je do davi borilo približno 250 gasilcev, sedem je lažje poškodovanih. Iz zabaviščnega parka so morali po izbruhu požara evakuirati približno 25.000 ljudi, med katerimi ni bil nobeden poškodovan. Bolnišnico je že zapustila tudi vsa sedmerica lažje poškodovanih gasilcev.

Obiskovalcem sta sicer zaradi škode še vedno nedostopna nizozemski in skandinavski predel. Gasilcem se je za njihov trud že zahvalil izvršni vodja zabaviščnega parka Michael Mack, ki je soboto označil kot črn dan za park.

Vzrok požara ostaja neznan, preiskava pa se bo začela, ko bodo gasilci zavarovali območje požara in omogočili dostop strokovnjakom. Park Evropa je bil ustanovljen leta 1975 in je za Disneylandom drugi najbolj priljubljeni zabaviščni park v Evropi. Lani je privabil skoraj šest milijonov obiskovalcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije