SKRIVNOSTNO IZGINOTJE

Matea (17) je sedla v neznani beli avto, domov se ni vrnila

Sedemnajstletnica se je odpravila v šolo, vendar do tja ni prišla.
Fotografija: Mateo Anaković pogrešajo že pet dni. FOTO: Nestali.hr
Odpri galerijo
Mateo Anaković pogrešajo že pet dni. FOTO: Nestali.hr

ŠIBENIK – Svojci že pet dni pogrešajo srednješolko Mateo Anaković (17). V petek je staršema dejala, da ji prva šolska ura odpade, zato se je od doma proti zdravstveni šoli odpravila ob 14.35.

Mati Maja in oče Igor sta takoj vedela, da Matea ni prispela do tja, saj je njen dedek tam zaposlen kot hišnik in je opazil, da vnukinje ni v šoli. Na telefon je bila nedosegljiva. Isti večer so pogrešano prijavili policiji.

Ni prvič izginila

Njena fotografija je preplavila vse hrvaške portale in medije. »Upam, da se bo oglasila in vrnila domov,« je za 24sata dejal oče Igor. Ob tem je dodal, da mora njegova hčerka vedeti, da jo iščejo, in jo pozval, naj se javi. Morebitne očividce, ki bi kar koli vedeli o njenem izginotju, je zaprosil, naj informacije sporočijo policistom. Oče ne skriva dejstva, da je 17-letnica že dvakrat tako odšla od hiše, vendar se je vsakič po nekaj urah vrnila. Po petih dneh je zato zaskrbljenost staršev iz ure v uro večja.

Policija intenzivno preiskuje izginotje mladoletnice. Eden od njenih prijateljev je dejal, da jo je videl, kako je sedla v neznani beli avtomobil nedaleč od domače hiše. Malo kasneje so policisti prejeli prijavo, da se dekle nahaja v Skradinu. Preverjajo vse mogoče scenarije, ki jih ni malo, pri iskanju pa za pomoč še vedno prosijo občane. 

Pogrešana je visoka 160 centimetrov in je srednje postave. Ima dolge ravne lase kostanjeve barve, oblečena pa je bila v turkizno majico in modre hlače. Obute je imela zlato-črne športne copate znamke Skechers, pri sebi pa je imela tudi nahrbtnik znamke Adidas, poroča 24sata.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije