HLADNOKRVNO

Hrvat mirno opisal, kako je umoril starše

Iz brezobzirnega maščevanja umoril mater in očeta.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

ZADAR – Hrvaška je leta 2013 zvišala najvišjo možno zaporno kazen za storilce najhujših kaznivih dejanj s 40 na 50 let zapora. In prav taka kazen lahko na jutrišnjem izreku sodbe na zadrskem županijskem sodišču doleti komaj 20-letnega Tina Šunjergo iz okolice Vodic, ki je bil obtožen, da je lani iz brezobzirnega maščevanja umoril mater Silvano in očeta Marina.

Njo je z očetovo pištolo prestregel ob njivi, kjer je delala in ravno sedla v avtomobil. »Prislonil sem ji jo na zatilje in sprožil. Kri je špricnila povsod. Šel sem domov, oče je nekaj delal pred garažo. Tudi njemu sem ciljal v zatilje. Ubil sem ju, ker sta me maltretirala, pritiskala name zaradi šole in prijateljev, s katerimi sem se družil,« je povsem mirno povedal mladenič, ki so ga psihiatri ocenili za popolnoma prištevnega.

Nekaj upanja za Šunjergo sicer še tiči v hrvaški kazenski zakonodaji. Ker je bil med dvojnim umorom star 19 let in pol, bi ga lahko obsodili tudi kot mlajšega polnoletnika, v tem primeru pa mu ne bi smeli izreči več kot 10 let zapora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije