NESREČA PRI DELU

Grozljiva smrt Saše: zadušil se je v fekalijah med reševanjem sodelavca

Za 46-letnega delavca so bili usodni strupeni hlapi.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: arhiv
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: arhiv

KLADOVO – Saša Pakalović (46) iz srbskega mesta Kladovo je bil delavec  komunalnega podjetja, ki je nesrečno umrl na delovnem mestu med intervencijo, piše Kurir. Življenje je izgubil med reševanjem sodelavca iz kanalizacijskega jaška, ko je ta začel izgubljati zavest.

Prišla sta popravit napako, zaradi katere so bili nekateri meščani že nekaj dni brez vode. Nosila sta plinski maski, saj so se v jašku nahajale fekalne cevi, iz katerih so izhlapevali strupeni plini. Zalomilo se je že na začetku intervencije, ko se je sodelavcu na stopnicah 17 metrov globokega jaška odpela plinska maska, ki mu je padla z obraza, je za Kurir povedal dobro obveščeni vir. Čez nekaj sekund je že začel izgubljati zavest.

Ko je Pakalović opazil sodelavca v stiski, mu je priskočil na pomoč, a mu je pri tem spodrsnilo in je padel 17 metrov v globino. Umrl je zaradi zadušitve. Zdravniki so na kraju nesreče lahko le še potrdili smrt, njegovega kolega pa so v slabem zdravstvenem stanju prepeljali v najbližjo bolnišnico.

Vest o tragični izgubi je vznemirila tudi meščane, ki so o pokojnem Pakalović povedali le najlepše. »To je velika tragedija. Saša je bil izjemen človek, delaven, priden in predan svoji družini. Bil je poročen ter oče dveh otrok. Njegova hčerka obiskuje srednjo medicinsko šolo. Družina je v šoku in ne vedo, kako se soočiti s tako veliko izgubo,« je za Kurir povedal družinski znanec.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije