DOSMRTNA JEČA

FOTO: Ubil dekle in odšel na pivo

Britanec je partnerico zabodel 26-krat, nato mirno odkorakal. Pozneje je sam poklical policijo, obsojen je bil na dosmrtno ječo.
Fotografija: John Lewis se je predal policiji.
Odpri galerijo
John Lewis se je predal policiji.

LONDON – Petinpetdesetletni Britanec je 26-krat zabodel svoje dekle, nato pa iz njene torbice vzel denar in se odpravil s prijatelji na pivo. Ti niso na njem opazili prav nič nenavadnega, bil je menda povsem miren in dobre volje. A to se je zagotovo spremenilo ob izreku sodbe, saj bo John Lewis preostanek življenja preživel za zapahi. Kot je bilo slišati na sodišču, je Lewis še iste noči sam poklical policijo in presenečenemu policistu dejal, da je nekoga ubil. Pozneje na sodišču ni hotel priznati krivde za očitano kaznivo dejanje umora, temveč je trdil, da je 33-letnico ubil v samoobrambi, toda porota mu ni verjela.


Začelo se je s prepirom v kuhinji. Terrie-Ann Jones je nekaj dni prej namreč zbrala pogum in svojemu 22 let starejšemu partnerju povedala, da je spoznala nekoga drugega in da ga zapušča. Dan pozneje je po svoje reči v njuno nekoč skupno stanovanje prišel Lewis, in takrat ga je, tako je trdil na sodišču, Jonesova napadla z nožem. Prestrašen je tudi sam pograbil nož in jo zabodel, preden bi ga ona. To je bila zgodba, ki jo je poroti predstavil obtoženi Lewis, a tožilstvo je predstavilo dokaze, ki so pričali o drugačnem poteku dogajanja.

»Na Terrie-Ann so policisti našli 26 vbodnih ran, 13 samo na vratu. Imela je obrambne rane po dlaneh, ko so jo policisti našli, je ležala v mlaki krvi. Kri je bila povsod, na kuhinjskih elementih, vratih, celo v njeni torbici,« je dejal tožilec. Na sojenju Lewis menda ni pokazal niti kančka obžalovanja ali se pokesal, je pa dejal, da je, ko je zapustil stanovanje in v njem nekdanje dekle, ki je ležalo v mlaki krvi, dejal, da je iskreno verjel, da ji ni nič hudega, in da bo preživela. B. K. P.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije