NEVERJETNO

FOTO: Kap vas bo, ko boste videli, kaj so najemniki storili s stanovanjem

Angležinja je odšla na potovanje in v dobri veri sprejela korejsko družino.
Fotografija: Uničili so ji tudi vrata. FOTO: Mirror
Odpri galerijo
Uničili so ji tudi vrata. FOTO: Mirror

Dobrodelnica in prostovoljka je pred časom spakirala kovček in odšla na daljše potovanje s fantom. Že dolgo sta ga načrtovala.

Svoje stanovanje je Tanya Laverty iz Liverpoola v Angliji za ta čas dala v najem neki družini.

Že kmalu po odhodu jo je fantova mama opozorila, da je že spet videla zeleno gumijasto cev za zalivanje, ki – vsaj po njenem – v stanovanju brez vrta nima kaj početi.

Tanya se takrat ni zmenila za njeno opazko. Nemara tudi zato, ker je že na začetku potovanja ugotovila, da imata z dolgoletnim fantom premalo skupnega; zato sta se sporazumno razšla in odpotovala vsak v svojo smer.

Če slovo od partnerja morda ni bilo tako boleče za Tanyo, je bil neprimerno bolj grenak občutek, da se nekdo od doma poigrava z njo. Nenadoma je namreč prenehala prejemati najemnino, vendar pa je bila zadnja stvar, ki jo je pričakovala, potem ko je spet prišla domov in odprla vrata, da bo njeno stanovanje postalo prava farma marihuane.

Takole je opisovala: »Moje stanovanje je bilo popolnoma prekrito z opojnim rastlinjem, samo razdejanje in uničenje. Čisto sem bila zgrožena, rastline so lezle res od vsepovsod. Sprva niti nisem hotela v zgornje nadstropje, samo jokala sem. Bila sem povsem sesuta. Uničili so mi življenje.«

Od policistov je izvedela, da bi njen nasad preprodajalcem prinesel kar 800.000 funtov na leto.

Ko je septembra zapuščala domovino, je bila prepričana, da je južnokorejska družina naravnost idealna in da bo modro upravljala njeno stanovanje, zdaj pa velikodušna prostovoljka Tanya trepeta za svojo usodo. Ker je do vratu zakreditirana in ima hipoteko, nima 20.000 evrov za popravilo uničenega stanovanja, v katerem bi lahko dostojno živela. »Nimam dovolj denarja, da bi prenovila lastno stanovanje. Ker mi niso plačevali najemnine, kot smo bili dogovorjeni, me banka, pri kateri sem vzela kredit, že drži za vrat! Zdaj razumem, kako hitro lahko postaneš brezdomec. Dovolj je le skupina kriminalcev, ki ti življenje od danes do jutri prekucnejo povsem na glavo. Kdo ve, kaj bo z mano, če se me banka ne usmili. Še nedavno sem pomagala tistim brez strehe nad glavo, že jutri pa lahko sama postanem brezdomka.«


Ko se je po vrnitvi domov razgledovala po stanovanju, je ugotovila, da so farmo konoplje uredili tudi v mansardnem delu, prezračevalni kanali so bili speljani po vseh sobah. Luči so bile sprogramirane glede na navade običajne družine: ugašale so se, ko večina zaspi, prižigale, ko je človek buden. Slehernik, ki je šel mimo, ne bi mogel z ulice nikoli ugotoviti, kaj se je dogajalo v notranjosti.

Tanya prosi za pomoč vse, ki jih pozna. Drugim ne more več pomagati, ker še zase nima.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije