NEVARNO

FOTO: Dojenčica Mia skoraj umrla, mamica opozarja

Popila je prevelike količine mleka.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

ONTARIO – Anastacia Gencarelli trdi, da je njena hčerkica Mia doživela anemijo zaradi pomanjkanja železa v krvi in imela notranje krvavitve prav zaradi prevelike količine popitega mleka. Malčica naj bi ga spila tudi do šest stekleničk dnevno, poroča 24sata.

Mati iz kanadskega mesta Ontario je povedala, da je njena hči, kar naenkrat izgubila apetit, postala bleda in imela vse manj energije. V nekem trenutku je tudi težko dihala. Zdravniki so ocenili, da je dobila manjšo infekcijo, in ji predpisali antibiotike.
Mamica svari pred kravjim mlekom. FOTO: Facebook
Mamica svari pred kravjim mlekom. FOTO: Facebook

Zdravila niso delovala, v enem tednu pa se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo. Materinski instinkt je Anastacio privedel do tega, da je malčico odpeljala v bolnišnico, kjer so opravili podrobne preiskave. Te so pokazale, da ima Mia pomanjkanje železa in notranje krvavitve. Do tega naj bi prišlo zaradi zaužitja prevelike količine mleka. To je potrdil tudi pediater Goran Krakar, ki je povedal, da v redkih primerih lahko pride do tega.

Mamica zdaj na družabnih omrežjih opozarja starše, naj svojim otrokom ne dajejo preveč kravjega mleka, saj otroško telo ni navajeno takih količin, kot jih je zaužila njena deklica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije