ODJEKNILA EKSPLOZIJA

FOTO: Masaker v šoli, Vladislav (18) ubil 17 ljudi

Napadalec si je sodil sam, njegovo truplo so našli v knjižnici.
Fotografija: Eksplozija v šoli. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Eksplozija v šoli. FOTO: Reuters

SEVASTOPOL, MOSKVA – V prostorih politehnične srednje šole na Krimskem polotoku je odjeknila eksplozija naprave neznanega izvora, nato pa je 18-letni dijak Vladislav Rosljakov ustrelil najmanj 17 ljudi, preden si je sodil sam, je sporočil vodja samooklicane Krimske republike Sergej Aksjonov. Motiv napada za zdaj ni znan.

Truplo v knjižnici

»Po prvih informacijah je v kantini politehnične srednje šole v Kerču razneslo eksplozivno napravo neznanega izvora, napolnjeno s kovinskimi delci,« so za rusko tiskovno agencijo Tass povedali pri ruskem preiskovalnem odboru, ki je pristojen za preiskovanje večjih incidentov. Dogodek so najprej preiskovali kot teroristični napad, zdaj pa vodijo preiskavo množičnega poboja.

Po zadnjih podatkih je umrlo 18 ljudi, še okoli 40 pa jih je poškodovanih, je povedal Aksjonov. Večina žrtev je najstnikov, vsi pa so umrli pod streli Rosljakova. Vodja Krimske republike je pojasnil, da se je napadalec po napadu ubil. Gre za dijaka četrtega letnika politehnične šole v Kerču, njegovo truplo pa so našli v knjižnici, je dodal za televizijo Rosija 24.

Na spletu so se pojavile fotografije oboroženega napadalca, ki so ga v stavbi šole ujele nadzorne kamere.

Razglasili žalovanje

Iz zgradbe v pristaniškem mestu na Krimskem polotoku, ki ga je leta 2014 priključila Rusija, so evakuirali ljudi in zavarovali območje. Kot navajajo na spletni strani šole, jo obiskujejo dijaki, starejši od 14 let.

Ruski predsednik Vladimir Putin je svojcem izrazil sožalje in pristojnim službam naročil, naj ugotovijo vzrok eksplozije, so sporočili iz njegovega urada. Obljubil je temeljito preiskavo, izsledke bodo predstavili javnosti. Pristojno ministrstvo je na polotoku razglasilo izredne razmere, Aksjonov pa je razglasil tridnevno žalovanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije