ŠOK

Drama na avtocesti: Marija (9) umrla po zapletu z noricami

Deklici se je zdravstveno stanje poslabšalo na poti v bolnišnico.
Fotografija: Norice so nalezljiva izpuščajna bolezen in zapleti so običajno redki. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Norice so nalezljiva izpuščajna bolezen in zapleti so običajno redki. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images

ZAGREB – Malo mesto v BiH je doletela tragedija. Vsi objokujejo devetletnico iz Čitluka v BiH, ki je preminila v nedeljo okoli poldneva, ko so jo iz bolnišnice v Mostarju napotili v Zagreb. Starši so vozili za reševalnim vozilom, v katerem je bila deklica, ko se je na poti proti Zagrebu – na avtocesti med Splitom in Zagrebom – dekličino zdravstveno stanje izredno poslabšalo.

Reševalci so zavili proti najbližji bolnišnici v Zadru, a je bilo prepozno. Deklica je umrla. Po prvih podatkih so bile vzrok za smrt norice z zapleti, pišejo tamkajšnji mediji. Devetletnici naj bi naenkrat nehali delovati pljuča in srce.

Deklico so sprva zdravili v Mostarju, preden so jo poslali v Zagreb. V mostarski bolnišnici zanikajo, da bi jo nepravilno zdravili, in poudarjajo, da so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi jo rešili. Deklico so sprejeli na kliniko za infekcijske bolezni v Mostarju, ko je že imela sepso.

»Izhodišče bolezni so bile najverjetneje norice, sledil je zaplet z bakterijsko super infekcijo kože,« so pojasnili v mostarski bolnišnici, kjer so deklico poskušali zdraviti z antibiotiki, a je sledilo izrazito poslabšanje dihanja, zato so jo poslali proti Zagrebu.

»Vem in prepričana sem, da nas boš čuvala in spremljala od zgoraj. Nebo je dobilo najlepši nasmeh. Radi te imamo. Moj angel je izgubil življenjsko bitko,« je napisala učiteljica in se tako poslovila od Marije, ki je na koncu mnogo prezgodaj umrla v Zadru.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije