NESREČA

Deklica padla k pandam

Petletnica je sedela na ograji središča za vzrejo velikih pand.
Fotografija: Živali niso napadle. FOTO: Webo
Odpri galerijo
Živali niso napadle. FOTO: Webo

CHENGDU – V središču za proučevanje in razmnoževanje velikih pand na Kitajskem je petletna deklica padla v ogrado s temi močnimi živalmi. Varnostnik je sprva malčici podajal dolgo rdečo palico, nato pa se je toliko nagnil čez ograjo, da jo je potegnil na varno. K sreči so bili pande v ogradi zgolj radovedni in deklice niso napadli.
Živali niso napadle. FOTO: Webo
Živali niso napadle. FOTO: Webo

Ogled posnetkov nadzornih kamer je razkril, da je sedela na približno meter visoki ograji in z nje hrbtno padla v ogrado, a se ni poškodovala. V središču za vzrejo velikih pand, ki je bilo ustanovljeno leta 1987, so ob nezgodi s srečnim koncem spet poudarili, da so pande zelo nevarne živali, saj je bilo že več primerov, da so ubile ljudi, ki so skočili k njim v ogrado.


Središče, v katerem se je zgodila nesreča, je največja tovrstna ustanova na svetu. Do leta 2014 so tam vzredili 214 mladičkov, številne so poslali v živalske vrtove po vsem svetu. Veliki panda ima prav poseben status na Kitajskem. Prav zaradi prizadevanja strokovnjakov iz Chengduja so to žival leta 2016 umaknili s seznama ogroženih vrst.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije