TRAGEDIJA

Avtobus zgrmel v ledeno reko

V nesreči umrlo 19 ljudi, še 21 je ranjenih. Med prečkanjem mostu počila pnevmatika.
Fotografija: Skoraj polovici potnikov ni bilo več pomoči. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Skoraj polovici potnikov ni bilo več pomoči. FOTO: Twitter

Strahotna prometna nesreča je zaznamovala prvi decembrski dan v Rusiji: avtobus, ki je bil na poti iz Sretenska v Čito v vzhodni regiji Transbaikal, je zgrmel v reko, po zadnjih podatkih pa je umrlo kar 19 potnikov.

Avtobus je v zgodnjih jutranjih urah prevažal 43 ljudi, po prvih poročilih pa naj bi mu ravno med prečkanjem mostu počila pnevmatika, zato je vozilo zgrmelo šest metrov globoko in pristalo na strehi, na zamrznjeni gladini reke.

Pri tem je skoraj polovica potnikov umrla, med njimi en otrok (naprej so poročali o 15 smrtnih žrtvah in 18 poškodovancih, a se je pozneje izkazalo, da jih je bilo več); 21 je ranjenih, šest jih je ostalo v bolnišnici, ali je kdo v kritičnem stanju, včeraj še ni bilo znano. Takoj je na kraju nesreče, kjer je pomagalo kar pet reševalnih vozil in dva helikopterja, umrl tudi 43-letni voznik, so potrdili na ruskem notranjem ministrstvu in naznanili temeljito preiskavo dogodka.


Premier Dmitrij Medvedjev je družinam žrtev izrekel sožalje in poškodovancem zaželel kar se da uspešno in hitro okrevanje, mediji pa so znova udarili po neustreznih prometnih razmerah in slabi kakovosti cest v domovini, ki so pogosto prizorišča tragičnih nesreč; samo v letu 2018 so vzele več kot 18.000 življenj, več kot 200.000 je bilo ranjenih, kaže statistika. V povprečju jih vsak dan umre 50, med njimi so pogosto pešci. Po mnenju strokovnjakov je za številne nesreče kriva tudi zastarela prometna zakonodaja, ki izhaja iz Sovjetske zveze. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije