TRAGIČNO

Akrobat pred gledalci zgrmel v smrt

Cirkusant je najbrž izgubil oprijem. Zapustil je ženo in mladi hčerki.
Fotografija: Yann Arnaud je umrl nekaj ur po padcu. FOTO: Ap
Odpri galerijo
Yann Arnaud je umrl nekaj ur po padcu. FOTO: Ap

TAMPA – V ameriškem mestu Tampa na Floridi se je zgodila tragedija med predstavo slovitega kanadskega cirkusa Cirque du Soleil. V nedeljo zvečer je med nastopom padel 38-letni akrobat ​Yann Arnaud in nekaj ur pozneje umrl v bolnišnici. Arnaud je bil izkušen akrobat, ki je v okviru predstave Volta premierno uprizarjal novo točko, pri kateri je visel z vrvi. Le nekaj ur pred smrtjo je na spletu objavil svojo fotografijo in navdušenje nad premiero točke, ki jo je dolgo vadil in pripravljal s kolegom Pavlom Valčevskim. Usoden je bil obrat, pri katerem je izgubil oprijem in zgrmel več metrov v globino. Cirque du Soleil je odpovedal preostali dve predstavi v Tampi.
Kolegi zbirajo denar za ženo in otroka. FOTO: Instagram
Kolegi zbirajo denar za ženo in otroka. FOTO: Instagram

Arnaud je bil član ekipe več kot 15 let, zato je njegova smrt močno pretresla celoten cirkus. »V naslednjih dneh in tednih bomo vse napore usmerili v pomoč Yannovi družini in našim zaposlenim, še zlasti ekipi Volte, ki prestaja zelo težke trenutke,« je povedal predsednik cirkusa Daniel Lamarre. »Trenutno še zbiramo podatke o tragediji, sodelujemo z oblastmi, da bi razumeli, kaj se je zgodilo.« Po njegovih besedah je bil Arnaud najbolj izkušen član cirkusa, zapustil pa je ženo Inno Gorelovo in dve mladi hčerki.
Njegova poslednja objava pred nastopom FOTO: Instagram
Njegova poslednja objava pred nastopom FOTO: Instagram

Lamarre ne verjame, da je njegova smrt povezana z okvaro na opremi. V 34-letni zgodovini cirkusa je Yann četrti človek, ki je umrl na odru. Leta 2013 je umrla francoska akrobatka Sarah Guyard-Guillot, ker je padla v Las Vegasu, potem ko se je z njenega pasu snela zaščitna vrv. Enaintridesetletna veteranka je padla 28 metrov globoko. Leta 2009 je umrl Oleksander Žurov, ki je na sedežu cirkusa v Montrealu padel iz gugalnice, decembra 2016 pa v San Franciscu tehnični delavec Olivier Rochette, sin soustanovitelja cirkusa Gillesa Ste-Croixa, ko je med postavljanjem odra nanj padlo dvigalo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije