GROZLJIVO

20 let priklenjena na posteljo: bila je ujetnica očeta in brata

Ker je imela fanta, jo je priklenil na posteljo. Soseda je kar 12 let zaman opozarjala policijo.
Fotografija: Hiša groze, v kateri so našli priklenjeno golo 42-letnico.
Odpri galerijo
Hiša groze, v kateri so našli priklenjeno golo 42-letnico.

BUENOS AIRES –Po več kot dvajsetih letih so našli in osvobodili žensko, ki je bila priklenjena na posteljo v hiši v mestu Venado Tuerto na severu Argentine. Mariso Almiron, stara je 42 let, je desetletja zapirala njena družina: priklenil jo je oče, ker je imela fanta. Ko jo je policija našla, je bila Almironova gola, močno podhranjena, obkrožena z lastnimi izločki, 20-letno ujetništvo je pustilo tudi psihološke posledice; odpeljali so jo v bolnišnico, kjer ostaja na zdravljenju.

Še kot mlado dekle jo je v sobo priklenil oče, ko je ta po osmih letih njenega ujetništva umrl, za Mariso to ni pomenilo osvoboditve, kar je oče začel, se je odločil nadaljevati njen brat Mario, zapor za Almironovo pa se je podaljšal za še dvanajst let. V družini je skupaj šest otrok in vsi so vedeli, kaj se dogaja v domači hiši, je pokazala preiskava. Žrtev so policisti osvobodili zaradi zaskrbljene sosede, ki je povedala: »Moj dom je postal pekel, krike sem lahko slišala skozi stene. Tista ženska je pretrpela marsikaj strašnega.« Poudarila je, da je od dneva, ko je prvič slišala krike, bilo je pred dvanajstimi leti, opozarjala policijo, ki pa se na njene prijave nikoli ni odzvala. Ko so vendarle prišli, jih Mario ni spustil v hišo, češ da potrebujejo nalog. Pozneje je policiji povedal, da je sestro priklenil na posteljo, ker ima psihične težave. Soseda pravi, da so ji sestre žrtve grozile in jo opozarjale, naj se ne vtika. »Vidim, da se Mario svobodno sprehaja, kot da se ni nič zgodilo. Neverjetno, zaradi tega smo nekateri sosedje v nevarnosti.« Maria niso prijeli, preiskava še poteka.

Primer močno spominja na avstrijskega iz leta 2008, v katerem je Josef Fritzl v kletnem bunkerju, ki ga je zgradil v ta namen, kar 24 let zapiral svojo hčer Elisabeth, jo posiljeval in ji zaplodil sedem otrok. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije