NAPAD NA ČEBELNJAK

Zloba ne pozna meja: pomorili čebele

V ljubljanskem Tivoliju je neznana oseba namenoma stresla insekticid v panj.
Fotografija: Čebelnjaki na obrobju Tivolija. FOTO: Luka Dakskobler, MOL
Odpri galerijo
Čebelnjaki na obrobju Tivolija. FOTO: Luka Dakskobler, MOL

LJUBLJANA – Na obrobju mestnega parka Tivoli so nepridipravi namenoma pobili čebele. Skrbnik in lastnik čebelnjakov Damir Škraban je neprijetno novico objavil na svojem facebooku. »Nekdo mi je namerno zastrupil dve čebelji družini v Tivoliju. Nabavil je insekticid, ga stresel v panj in insekticid demonstrativno pustil na zelo vidnem mestu pri panjih. Družini sta v celoti umrli. Ne morem verjeti, da se lahko kaj takšnega zgodi,« je zapisal.


Kaj je nepridiprava vleklo v takšen motiv, si Škraban ne zna pojasniti. »Zagotovo gre za načrtno oškodovanje in ne za pijansko razdejanje. Koga moti, ne vem,« nam je povedal. Z insekticidi so mu pomorili dve od desetih čebeljih družin, dejanje pa je že prijavil policiji. Zgodilo se je v noči na torek. Kot so nam sporočili s PU Ljubljana je v čebelnjaku nastalo za nekaj sto evrov
materialne škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo zaradi sumov kaznivega dejanja poškodovanja tujih stvari.

Čebelnjak v Tivoliju je bil tarča napada že spomladi letos, ko so se vandali prevrnili nekaj panjev na glavo. Takrat ni bilo večje škode, a ker so čebelam v Tivoliju največji sovražnik očitno ljudje, Škraban razmišlja o postavitvi varnostnih kamer.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije