UMOR

Ženo Anico kar 18-krat zabodel

Tožilec je Silvu Palčiču ponudil 29 let zapora. Moril na božični večer.
Fotografija: Silvo Palčič je v priporu. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Silvo Palčič je v priporu. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

NOVO MESTO – »Vsakemu, ki sem ga prizadel, se globoko opravičujem. Ne morem pa priznati krivde v obliki, kot se mi očita,« je na sodišču dejal 61-letni Silvo Palčič iz Rumanje vasi pri Straži, ko mu je višji državni tožilec Bojan Avbar v primeru priznanja ponudil 29 let zapora; za nasilje v družini in umor 62-letne žene Anice. Silvo je dvignil roko nad življenjsko partnerico, s katero si je v desetletjih skupnega življenja ustvaril dom in družino, na zadnji božični večer.

Domačini, ki Silva poznajo kot pridnega in nenasilnega, si verjetno niti predstavljati niso znali, kaj se je dogajalo za štirimi zidovi, sploh pa ne, da bi se lahko možak v zrelih letih tako kruto spravil nad svojo ženo.

Umor je pretresel Rumanjo vas. Foto: Dejan Javornik
Umor je pretresel Rumanjo vas. Foto: Dejan Javornik

Da se je zadnji dve leti pred tragičnim dogodkom večkrat spravil nanjo, tako psihično kot fizično, govori tudi obtožba tožilstva. »Zlasti v vinjenem stanju jo je večkrat žalil s prasico, hinavko, lažnivko, ji prepovedoval, da bi kam šla in se družila z drugimi ljudmi,« je nizal očitke višji državni tožilec Bojan Avbar in navedel, da ji je oktobra lani nekega jutra raztrgal pižamo in jo stiskal za vrat, v začetku novembra jo je porinil po stopnicah, da je omahnila, potem pa jo je zmerjal s terase.

Pobegnila je k sestri, naslednjega dne pa se je preselila k sinu. Obiskal jo je tudi tam, da bi obračunal z njo. Anica je nasilje prijavila na policiji in možje postave so Silvu prepovedali približevanje ženi.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije